Uus monstrum Euroopa spordis – kellele ja milleks? (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa ketteheiteässal Robert Hartingul on 2018. aastal taas võimalus heitevahend Berliini staadioni kohale keerutada ning jällegi Berliinis kulda ja karda võita.
Saksa ketteheiteässal Robert Hartingul on 2018. aastal taas võimalus heitevahend Berliini staadioni kohale keerutada ning jällegi Berliinis kulda ja karda võita. Foto: Reuters/ScanPix

Nagu pompoossetest Euroopa mängudest veel vähe oleks, ilmuvad õige pea spordikaardile ka ühendatud Euroopa meistrivõistlused. Kavas on suuremad alad, millest Euroopa mängud puudust tundsid, eesotsas kergejõustiku ja ujumisega. Mõlema ürituse puhul tuleb esitada samad küsimused: kellele need kasu toovad ja miks neid üldse vaja on?

Korraldajate sõnul on kõik muidugi ilus ja tore. Esimest korda peetakse ühine EM 2018. aastal, sealjuures kergejõustikuvõostlused toimuvad Berliinis ning ujumine, sõudmine, riistvõimlemine, triatlon, jalgrattasõit ja golf Šotimaal Glasgow’s. Ideaalis võiks kõik koos olla, aga kergejõustikku enam nihutada ei saanud, sest see oli Berliinis juba ammuilma paigas. Niisiis sündis kompromiss: hoolimata eri linnadest tuleb kõik ikkagi ühe vihmavarju alla tuua.

Maailma spordielu tundva Eesti olümpiakomitee spordidirektori Martti Raju sõnul on ideed arutatud juba mitu aastat ja kuigi ühiste mängude eesmärki polegi võimalik lihtsate sõnadega selgeks teha, kumab kõigest läbi ikkagi raha ja tähelepanu. Suuremad alaliidud võtsid kampa Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) ja tasuta pilt meistrivõistlustest peaks jõudma enam kui miljardi inimeseni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles