Vettel ja Ricciardo näitasid ülipehmetel rehvidel vägevat kiirust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari on olnud hooajaeelsel testil seni kiire.
Ferrari on olnud hooajaeelsel testil seni kiire. Foto: SCANPIX

Barcelonas jätkuval vormel-1 sarja hooajaeelsel testil sai täna ennelõunal parima aja kirja Sebastian Vettel Ferraril, talle järgnes Daniel Ricciardo Red Bullil. Mõlemad kasutasid Pirelli täiesti uut ja kiireimat ülipehmet rehvi, keskmise seguga rehvidel sõitnud lähemad konkurendid kaotasid Vettelile üle kahe sekundi.

Vettel sai parimal ringil ajaks 1.22,810 ja Ricciardo 1.23,525. Mõlemad olid kiiremad Mercedese sõitja Nico Rosbergi mullusest kiireimast kvalifikatsiooniringist, mis oli 1.24,681. Kasutatud ülipehme rehvisegu on Pirelli poolt selleks hooajaks välja töötatud uuendus, mis selgitab ka nii suurt parandust ringiajas. Täna oli 81 ringi läbinud Rosberg kolmas ajaga 1.24,867.

Järgnesid 0,3 sekundi sisse mahtunud Sergio Perez (Force India), Marcus Ericsson (Sauber), Valtteri Bottas (Williams) ja Patrick Wehrlein (Manor). Kaheksanda aja sai kirja Jolyon Palmer (Renault), üheksas oli Esteban Gutierrez (Haas) ja kümnes Fernando Alonso (McLaren). Ennelõunase sessiooni aeglaseim mees oli Toro Rossol sõitev Max Verstappen, kelle auto jäi ka korra raja äärde. Tegemist oli ühtlasi ennelõunase sessiooni ainsa korraga, kui kohtunikel tuli punaseid lippe lehvitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles