Kas tippklubisse siirdunud Pikk kordab Klavani saavutust?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Pikk Borissovi BATE särgiga
Artur Pikk Borissovi BATE särgiga Foto: Borissovi BATE

Eesti jalgpalluritest on seni ainsana pääsenud Euroopa tugevaimas klubisarjas ehk Meistrite liigas põhiturniiril väljakule Ragnar Klavan. Teisipäeva hilisõhtul sõlmis äärekaitsja Artur Pikk lepingu vastaval tasemel klubiga, mis annab talle hea võimaluse Klavani saavutust korrata.

Rahvuskoondises vasakkaitsja positsioonil kindlaks esinumbriks kerkinud Pikk vahetab algavaks hooajaks FC Levadia särgi Valgevene tippmeeskonna Borissovi BATE oma vastu. Borissovi klubiga sõlmis äärekaitsja kolme aasta pikkuse lepingu.

Eesti koondislase värske koduklubi on tipptiim, kes on Valgevene liigat valitsenud juba kümme aastat järjest. Regulaarselt lüüakse kaasa ka UEFA Meistrite liigas, kus tänavu kuuluti ühte alagruppi FC Barcelona, AS Roma ja Leverkuseni Bayeriga. Meistrite liiga põhiturniiril on BATE mänginud viiel korral, kahel juhul on pääsenud ka Euroopa liiga alagrupiturniirile. Koos käimasoleva hooajaga on BATE viimasest viiest korrast jõudnud Euroopa kõige tugevamas klubisarjas 32 parema sekka neljal korral. Alagrupimängudele ei pääsetud vaid hooajal 2013/14.

«Üks suur samm on klubivahetusega tehtud. Nüüd tuleb teha kõvasti tööd edasi ja astuda järgmine suur samm mänguaja võitmiseks,» andis Levadia tegevjuht Sergei Hohlov-Simson mõista, et uues klubis ei kingita Pikale midagi lihtsalt. «BATE huvi oli väga konkreetne ning ülemineku viimaseid detaile hakkasime arutama mõni päev tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles