Eesti poksiäss teeb karjääris olulise muutuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Arro (punases)
Kaupo Arro (punases) Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti pikaaegne keskkaalu poksimeister Kaupo Arro naaseb pärast rohkem kui aastast pausi taas ringi, lüües kaasa reedel TTÜ spordihoones algavatel ja pühapäeval lõppevatel kohalikel meistrivõistlustel. Kui varem võistles mees keskkaalus, siis nüüd astub ta ringi kergekeskkaalus.

Arro pidi pikalt poksist eemale jääma vigastada saanud parema käe tõttu. Hiljuti lõi mees kaasa poksikoondise kümne päeva pikkuses laagris Itaalias, kus sai end proovile panna Euroopa meistrivõistluste pronksimehe vastu, vahendab Eesti Poksiliit.

«Laager oli mulle tohutult kasulik, polnud pikalt poksida saanud. Sain kõvasti trenni teha,» rääkis laupäeval TTÜs ringi astuv Arro. Itaalias pidas mees kaks treeningmatši. Esimesel päeval alistas Arro kohtunike häältega Vincenzo Lizzi, olles seejuures ainuke võidukas eestlane. Teisel võistluspäeval tuli vastu astuda Emi pronksimehe Salvatore Cavallarole. Tasavägise matši järel kuulutati võitjaks Saapamaa kindamees.

«Arvestades asjaolusid, jäin oma matšidega rahule. Füüsiline vorm on hetkel väga hea, mistõttu kannatab tippudega poksida, kuid võiduks jääb veel natuke puudu – ringitunnetust pole,» tõdes Arro.

Eesti meistrivõistlustel astub Arro ringi varasema karjääriga võrreldes kaal madalamas – kergekeskkaalus (kuni 69kg). «Aastaid on mõned treenerid rääkinud ning olen ka ise mõelnud, et võiks 69-kilogrammiste seas proovida, kuna jään mõnikord keskkaalus lühikeseks. Seni, võistluste vahel, polnud viitsimist kaalu madalaks viia – ega see kerge pole. Pärast käeoperatsiooni hakkas kaal tasapisi aga tõusma, mistõttu oli vaja toitumist jälgima hakata. Kui kaal näitas 73, mõtlesin, et nüüd võiks proovida,» selgitas Arro.

«Kaal kergemas on kindlasti taktika teine. Vastased on lühemad ja kiiremad. Samas, ei pea enam 190 cm vastu võitlema. Eks see on proovimise koht, kas sobib või mitte. Alati saab tagasi keskkaalu minna,» leidis Arro.

Eesti meistrivõistlustel tuleb Arrol seetõttu rinda pista kergekeskkaalu valitseva meistri Andrei Hartšenkoga, millest kujuneb kindlasti ka turniiri üks vägevamaid duelle. «Hartšenko on kindlasti favoriit!» ütles ta.

Eesti meistrivõistluste ajakava (TTÜ Spordihoones):


Reedel kell 17 – veerandfinaalid

Laupäeval kell 12 – poolfinaalid

Pühapäeval kell 12 noorte finaalid ja kell 17 meeste finaalid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles