Vahva video: koondislased püstitasid taliujumises uue Eesti rekordi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas teatenelik.
Võidukas teatenelik. Foto: Kristo Krinpus

Eile, 27. veebruaril leidis Pirital aset talisuplusfestival Pirita Open 2016, mille raames püstitasid Eesti koondislased ühekraadises merevees uue 4x25m vabalt teateujumise Eesti rekordi. Varasema 54,45 asemel on uueks Eesti rekordiks 53,00 ja kuulub Martti Aljandi, Pjotr Degtjarjovi, Henri Reinsalu ja Tess Grossmanni nimele.

Võistkonna ankruks olnud Tess Grossmanni sõnul oli tegemist väga toreda ja põneva võistlusega. “Korraldus oli väga hea ja eriti tore oli, et kõik olid ümber rõõmsad ja selline hea õhkkond oli. Läksimegi sinna lõbusat võistlust tegema ja on hea meel, et see Eesti rekordiks realiseerus,” sõnas Grossmann. “Ega basseiniujumisega seda päris võrrelda ei saa ning merevees me enne harjutamas ka ei käinud. Seda enam on hea meel, et kõik hästi õnnestus,” rääkis Grossmann.

Pirita open 2016 raames toimusid ka Eesti meistrivõistlused taliujumises, Eesti parimad selgitati välja 25m rinnuliujumises ning 50m ja 200m vabaltujumises.

Meeste arvestuses on Eesti meister 25m rinnuliujumises Joel Armei, kes läbis distantsi 16 sekundiga. 50m vabaltujumise meistritiitliga läks koju Alar Lodi, kes sai läbis distantsi 27 sekundiga. 200m vabaltujumise meistritiitli viis aga endaga vanameister Andres Olvik, kes vaid ühe sekundilise edumaaga Bruno Nopponeni ees sai ajaga 2.16 kaela kuldmedali.

Naiste arvestuses sai 25m Eesti meistritiitli Merike Harineem, kes alistas distantsi 21 sekundiga. 50m meistritiitel läks ajaga 0.35 Merle Vantsile. 200m vabaltujumise meistritiitliga läks koju Külli Tootsi, kes läbis distantsi ajaga 3.32.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles