Eveli Saue tutvustab: mis on Oslo MMil startivate Eesti meeste tugevused ja nõrkused?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Tairo Lutter

Kui eelmises artiklis andis endine laskesuusataja Eveli Saue ülevaate rahvusvahelistest tippudest, siis täna keskendume Eesti MM-koondisele. Mis on meie koondislaste tugevused-nõrkused?

Rene Zahkna. Foto:
Rene Zahkna. Foto: Foto: Marianne Ubaleht/ELSF

Rene Zahkna (21)

Rene esimene aasta täiskasvanute seas on hästi läinud. Välja on teenitud esimesed MK-punktid ning ta on end näidanud kiire ja täpse laskjana. Rene võtmeküsimuseks on sõidukiirus ja on hea meel tõdeda, et ka seal on ta sellel hooajal korraliku arenguhüppe teinud. Tema plussiks on kindlasti väga hea suurvõistluste närv, nii et MMil on kõik võimalik.

Kalev Ermits. Foto:
Kalev Ermits. Foto: Foto: Marianne Ubaleht/ELSF

Kalev Ermits (23)

Kalev on end nii eelmisel kui sellel hooajal kiire sõitjana tõestanud. Sel aastal on ta laskmisega hädas olnud, kuid hooaja teisel poolel Põhja-Ameerikas näitas, et oskab ikka lasta küll! Eelmisel aastal teenis ta Oslo maailmakarikaetapilt  sprindivõistluse 20. koha, mis annab alust arvata, et Holmenkolleni rada ja lasketiir on Ermitsale sobilikud. On Rene käest õppinud laskekiirust ja külma närvi. Kõik kokku annab lootust oodata head sooritust ka MM-ilt.

Kauri Kõiv. Foto: Marianne Ubaleht/ELSF.
Kauri Kõiv. Foto: Marianne Ubaleht/ELSF. Foto: Marianne Ubaleht / ELSF

Kauri Kõiv (32)

Kauri on kogenud sportlane, kellel on maailmakarikalt eelmistest hooaegadest kõrged kohad ette näidata. Kuigi hooaja algus ei ole läinud soovitult, jõudis oma tasemele kõige lähemale EM-i 16. kohaga ja see näitab selgelt, et vorm on paranenud. Tema tugevuseks kahtlemata see, et oskab rasked olud enda kasuks keerata. Kui olud on kehvad ja teistel on raske, siis leiab Kauri võimaluse teha sellest enda jaoks hea võistlus. Kauri on teatemeeskonna asendamatu liige, kellel on kõvasti tiitlivõistluste kogemusi.

Roland Lessing. Foto: Tairo Lutter.
Roland Lessing. Foto: Tairo Lutter. Foto: Tairo Lutter

Roland Lessing (37)

Roland on koondise raudvara, kellel on hämmastav võime tiitlivõistlustel ka noorte vihaste meestega võrdsel tasemel sõita. Kui vaja, siis sõidab kiiresti ja kui vaja, siis laseb täpselt. Eelmisel aastal näitas, et suudab vormi ajastada ja et merepinna tasandil toimuvad võistlused on talle sobilikud. Käesoleva hooaja teisel poolel on sõidud IBU karikasarjas näidanud, et vormikõver liigub õiges suunas ja et vanameistril on põhjust Oslos silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles