Bayerni jalgpalliklubi ekspresident pääses ennetähtaegselt vanglast välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uli Hoeness.
Uli Hoeness. Foto: SCANPIX

Münchaeni Bayerni jalgpalliklubi endine president Uli Hoeness, kes 2014. aasta juunis maksupettuse eest vangi saadeti, pääses trellide tagant priiks, olles ära kandnud umbes poole talle määratud kolme ja poole aasta pikkusest vanglakaristusest.

Hoenessist sai juba eelmisel aastal vabakäiguvang, kes võis päeval vanglast lahkuda, kuid pidi ööseks sinna naasma. Hoeness tegutses nädala sees Bayernis noorte jalgpallurite juhendajana ning võis veeta nädalavahetused kodus. Vangist vabastati ta nüüd tänu heale käitumisele.

Kohus mõistis Šveitsis salajast pangaarvet omanud Hoenessi 2014. aastal süüdi 28,5 miljoni euro suuruse summa maksuametnike eest varjamises. Süüdimõistmise järel Bayerni presidendi kohalt ise tagasi astunud Hoeness kahetses neli päeva kestnud protsessi jooksul seaduserikkumist puhtsüdamlikult. 

Tänaseks 64-aastane Hoeness esindas Bayerni klubi mängijana enam kui 300 korda ning lõi 115 väravat. Samuti sai ta Lääne-Saksamaa koondises kirja 35 mängu ja lõi viis väravat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles