Fotod: laskesuusatamise MMi avasõidu võitis Prantsusmaa (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tehti Oslos algust laskesuusatamise maailmameistrivõistlustega, kui esimese alana oli kavas segateatesõit. 2x6 + 2x7,5 km pikkuses segateatesõidu võitis Prantsusmaa nelik, teine oli Saksamaa ja kolmas Norra. Prantsusmaa võistkond, kuhu kuulusid Anais Bescond, Marie Dorin Habert, Quentin Fillon Maillet ja Martin Fourcade, edestas lõpujoonel sakslasi (Franziska Preuss, Franziska Hildebrand, Arnd Peiffer, Simon Schempp) 4,3 ja Norrat (Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johanne Thingnes Bö, Tarjei Bö) 14,4 sekundiga. Kõik kolm võistkonda ei käinud ühelgi trahviringil, kuid pidid kasutama vastavalt kaheksat, seitset ja kümmet varupadrunit.

Eestit esindas võistkond koosseisus Kadri Lehtla, Meril Beilmann, Rene Zahkna ja Kalev Ermits, kes lõpetasid 21. kohaga. Võidukale Prantsusmaale kogunes kaotust 6.08,8. Seitsme esimese tiiruga kasutati seejuures vaid kahte varupadrunit, ent viimases tiirus ei piisanud Ermitsale ka varupadrunitest ja tal tuli käia ühel trahviringil. Eesti oli viimane võistkond, kes võitjatelt ringi sisse ei saanud.

«Algus oli raske, aga sain hoogu juurde teisel poolel. Suusk oli täna väga hea! Tunne oli parem kui hooaja alguse sõitudes,» sõnas avavahetust sõitnud Lehtla pärast võistlust alaliidu pressiteenistuse vahendusel.

Teisena rajale saanud Beilmann alustas sõitu hästi, kuid kaotas sõidukiiruses pärast esimesel ringil kukkumist. «Tasakaal läks ära ning ei õnnestunud seda enam tagasi saada. Kuni kukkumiseni oli tunne hea ja püsisin endalegi üllatuseks teistel järel. Kukkumise järgselt aga ei saanudki enam seda hoogu üles,» rääkis Beilmann, kes kukkumisest hoolimata säilitas tiirudes kindlat närvi ning lahkus mõlemast tiirust puhaste paberitega. Veel viimast aastat juunioride vanuseklassi kuuluva Beilmanni jaoks oli tänane sõit esimene start maailmameistrivõistlustel.

Tulemused:

1. Prantsusmaa (Anais Bescond, Marie Dorin Habert, Quentin Fillon Maillet, Martin Fourcade) 1:14.01,0 (0+8)

2. Saksamaa (Franziska Preuss, Franziska Hildebrand, Arnd Peiffer, Simon Schempp) +4,3 (0+7)

3. Norra (Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johanne Thingnes Bö, Tarjei Bö) +14,4 (0+10)

4. Ukraina +29,8 (0+9)

5. Austria +1.07,1 (0+3)

6. Tšehhi +1.23,3 (0+5)

7. Venemaa +1.32,9 (1+8)

8. Itaalia +1.55,4 (0+15)

...

21. Eesti (Kadri Lehtla, Meril Beilmann, Rene Zahkna, Kalev Ermits) +6.08,8 (1+5)

Enne sõitu:

Numbri all 1 stardib Norra koosseisus Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johanne Thingnes Bö ja Tarjei Bö.

Nr. 2 on Saksamaa koosseisus Franziska Preuss, Franziska Hildebrand, Arnd Peiffer ja Simon Schempp.

Nr. 3 on aga Prantsusmaa rivistuses Anais Bescond, Marie Dorin Habert, Quentin Fillon Maillet ning Martin Fourcade.

Eestlased tulevad rajale numbri all 23. Kokku on stardis 25 võistkonda.

Postimees.ee näitab kell 16.30 algavat võistlust otseülekandes. Ülekannet kommenteerivad Marko Kaljuveer ja Margus Ader. 

Kadri Lehtla vahetult oma vahetuse järel: "Algus oli raske, aga sain hoogu juurde teisel poolel. Suusk oli täna väga hea! Tunne oli parem kui hooaja alguse sõitudes." #estonianbiathlonteam #oslo2016

Posted by Estonian Biathlon Team on Thursday, March 3, 2016
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles