Daisy Kudre sai suusaorienteerumise EMil 9. koha

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre ja Tove Alexandersson.
Daisy Kudre ja Tove Alexandersson. Foto: Raul Kudre

Austrias Obertilliachi biatlonikeskuses avati tänavused suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused sprindi distantsidega. Eesti koondise parimateks olid Daisy Kudre 9. ja Mattis Jaama 14. kohaga. 

Võistlused toimusid rasketes ilmastikuoludes – võistluseelsel ööl sadas maha 40 sentimeetrit lund, mis tegi rajad pehmeks ja sõidu füüsiliselt väga raskeks.

Naiste seas võttis selge võidu üks favoriite, rootslanna Tove Alexandersson, kes hoidis sellega ära 2.-4. kohani reastunud venelannade kolmikvõidu. Meestest oli parim norralane Lars Moholdt.

«Daisy 9. kohaga võib igati rahule jääda kui võtta arvesse kuidas see hooaeg tema jaoks kulgenud on,» lausus koondise treener Raul Kudre. «Mattise 14. koht on väga positiivne üllatus. Ilmar Udami 23. koht on samuti tubli. Korralikud esitused tegid ka Evely Kaasiku (17.) ja Piret Pärnik (22.), kes kurtsid finišis et tõusud olid kuidagi eriti rasked. Võistlused olidki rasketes ilmastikutingimustes. Pärast suurt lumesadu oli lumi sula ning kitsaid järske tõuse ja laskumisi oli keerukas võtta. Rada oli füüsiliselt raske.»

Täna sõidetakse EMil sprinditeade, kus Eesti koondis paneb välja kaks võistkonda: Daisy Kudre-Mattis Jaama ja Piret Pärnik-Ilmar Udam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles