Meelis Rooba: jahime eurokohta, kuid meie jaoks on oluline järjepidevus (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnameeskonna peatreener Meelis Rooba.
Paide linnameeskonna peatreener Meelis Rooba. Foto: Kuido Saarpuu

Mullu jalgpalli Eesti meistriliigas võimsa hooaja lõpu teinud ja seitsmenda kohaga lõpetanud Paide Linnameeskond on tänavu seadnud sihiks esineliku kimbutamise, mis tähendaks eurokohta. Meeskonda on lisandunud nii noorust kui ka kogemust ning peatreeneri Meelis Rooba arvates on just see nende klubi jaoks õige edu valem.

«Oluline on järjepidevus, et mängijad saaksid mitu hooaega järjest koos olla. Ega meie eesmärk pole see, et saaksime igal aastal uue meeskonna komplekteerida!» sõnas Rooba. «Kui praegu meeskonda vaadata, siis meil on seitse-kaheksa mängijat vanuses 17-20 aastat. Teised seitse-kaheksa on 20-24, nii et tegelikult on meeskond väga noor ning vaatame juba ka järgmise ja ülejärgmise hooaja peale.»

Täiendusi on Paide teinud taseme tõusu silmas pidades, meeskonnaga on liitunud ülikogenud keskkaitsja Taavi Rähn ja väravavaht Kert Kütt, viimane pakub teretulnud konkurentsi Mart-Mattis Niinepuule. Palgalised ehk profimängijad on küll vaid Kütt ja ründaja Jasper Uwaegbulam, kuid Rooba sõnul on klubi eelarve kasvanud just noorte osas. «Fookuses on meil noortetöö, meestesats neelab pigem raha. Võid ju võtta kolm mängijat ja maksta neile 2000 eurot kuus, aga see ongi sul kogu eelarve. See ei tasu riski ära, peame ikka tasapisi professionaalsemaks minema,» selgitas ta.

Rooba rõhutas ka seda, et tänavu valmistuti hooajaks mullusega võrreldes rahulikumalt. «Paidel oli mullu kõige rohkem mängijaid, kes platsil käisid. Mul mängis eelmisel hooajal kaitseliinis 15 meest, tippsatsides on neid reaalselt kuus. Põhikaitsjad polnud paigas, nüüd on. Ja on ka tugevad täiendused pingi pealt ning konkurents väravasuul,» sõnas Rooba.

Treeningukoormusi Paide tõstnud pole, kuid Rooba kinnitusel on treeningprotsess muutunud professionaalsemaks. «Meil on teine treener, väravavahtide treener... Võib-olla see ei anna kohe efekti, aga mida hooaeg edasi, seda rohkem see välja tuleb.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles