Kalevi vastus Võrno süüdistustele Tõniste aadressil: kõik juhatuse otsused olid kollegiaalsed

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Sander Ilvest

Eesti Spordiselts Kalev saatis ajakirjandusväljaannetele kirja seoses Kalevi kunagise juhatuse liikme Tõnu Tõniste vastu esitatud süüdistusega, mis kerkisid esile Eesti Olümpiakomitee presidendivalimist käigus. «Selguse huvides ja tasakaalustatud diskussiooni tagamiseks peab Eesti Spordiselts Kalev vajalikuks omalt poolt selgitada Hannes Võrno Facebooki postitusega seonduvat,» seisab kirjas, mille avaldame täismahus.

«Ei ole saladus, et Eesti Spordiseltsil Kalev olid majanduslikult rasked ajad, kuna toonane tegevusmudel polnud majanduslikult jätkusuutlik ning pankrot oli 2010. aasta sügiseks reaalsus. Spordibaaside säilitamiseks ja nendes sporditegevuse sihtsuunitlusega jätkumiseks müüdi need ESS Kalevi liikmesklubidele ja kohalikele omavalitsustele, kes neid kasutasid ning haldasid. Müügilepinguga kehtestati ESS Kalevi poolt kindlad kohustused nagu sporditegevuse jätkamine, ESS Kalevi nime ja logo kasutamine, edasimüümise piirang, tagasiostu eelisõigus ja investeeringute tegemine.

Tõnu Tõniste oli toona Eesti Spordiseltsi Kalev üks kolmeteistkümnest (13) juhatuse liikmest ja kõik otsused olid kollegiaalsed. ESS Kalev vara võõrandamine on põhikirja järgselt ESS Kalevi üldkogu (44 mandaati) otsustuspädevuses.

Tõnu Tõniste on kalevlane, väljapaistev spordimees ja väärikas kandidaat Eesti Olümpiakomitee presidendiks.»

Kirjale on alla kirjutanud Eesti Spordiselts Kalevi juhatuse liige Aleksander Tammert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles