Galerii: üheksa mehe vastu lustinud Barcelona ületas Reali vägeva rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Hispaania kõrgliigas alistas Barcelona võõrsil 5:1 mängu üheksakesi lõpetanud Rayo Vallecano ja ületas sellega 28 aastat Madridi Reali valduses olnud võimsa rekordi. Barcelona on nüüd kõikides sarjades kaotuseta püsinud 36 mängu järjest ja midagi sellist pole varem suutnud ükski Hispaania klubi.

Rayo Vallecano suutis Barcelonat vaos hoida paarkümmend minutit, ent 22. minutil avas Ivan Rakitic skoori ja vaid minut hiljem kasvatas Lionel Messi külaliste edu. Avapoolaeg lõppes kodumeeskonnale eriti kurvalt, kui 42. minutil sai punase kaardi Diego Llorente.

Teise poolaja alguses, 53. minutil, kasvatas Messi veelgi Barcelona edu, lüües oma teise värava. 57. minutil vormistasid endise Manchester Unitedi mehed Bebe ja Manucho küll kodupubliku rõõmuks omavahelises koostöös väljakuperemeeste poolt samuti ühe tabamuse, ent see jäigi vaid auväravaks.

Kümme minutit hiljem sai Manuel Iturra samuti Rayo poolel punase kaardi ja väljakule jäädi juba üheksakesi. Järgnenud penalti suutis Juan Carlos küll tõrjuda, sest Luis Suarezi löök oli kehv, kuid 72. minutil vormistas Messi oma kübaratriki ja 86. minutil tegi vahetusest väljakule tulnud Arda Turan lõppseisuks 5:1.

Barcelona jätkab tabeli liidrina, neil on koos 69 ja lähimal jälitajal Madridi Atleticol 61 punkti. Kolmas on 57 punktiga Madridi Real. Väljalangemisohuga võitlev Rayo Vallecano on 26 punktiga ülinapilt tabelis 17. ehk viimasel püsimajäämist tähendaval kohal.

Barcelona õhtu ainus tõrvatilk oli Luis Suarezi ebaõnnestunud penalti. FOTO: Scanpix
Barcelona õhtu ainus tõrvatilk oli Luis Suarezi ebaõnnestunud penalti. FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles