Jürgen Zopp: meie koht on teises, mitte kolmandas liigas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp.
Jürgen Zopp. Foto: Tairo Lutter

Eesti tennisemeeskond koosseisus Jürgen Zopp, Vladimir Ivanov, Kenneth Raisma ja Mattias Siimar tõusis täna kodusel Davis Cupil poolfinaalis Moldova alistamisega nelja-aastase vaheaja järel teise liigasse. Kapten Ekke Tiidemann sõnas, et mängijad tegid kindlad esitused ja tema palju muretsema ei pidanud.

«Eesmärk sai täidetud ja nuriseda on raske millegi üle. Hea, et sain ka noori proovida. Kõik käigud õigustasid ja edasi on kindlam tunne,» sõnas Tiidemann.

Teises liigas ees ootavad viiesetilised mängud ja peetakse neli üksikmängu ja üks paarismäng. «Viie aastaga esiliigasse nagu Kenneth siin enne turniiri ütles,» sõnas Tiidemann järgmise aasta eesmärkidest rääkides läbi naeru. «Eks esimese aasta eesmärk on teise liigasse püsima jääda.»

Tänases esimeses mängus alistas Kenneth Raisma 6:2, 6:4 Alexander Cozbinovi. 17-aastane Raisma näitas turniiril kindlat mängu, alistades kõik vastased. Eesti meeskond ei kaotanud ei alagrupiturniiril ega täna poolfinaalis ühtegi setti.

«Peab rahule jääma, Eesti ei kaotanud settigi ja kõik mängisid hästi. Oleme kõik heas vormis ja mängisid oma taseme kõrguselt, kindlad võidud alagrupis ootamatud ei olnud. Kapten tegi head tööd ja nõuanded läksid asja ette,» kommenteeris Raisma pärast viimast kohtumist.

Raisma ütles, et enne poolfinaali avamängu tundis ta võidukohustust. «Teadsin, et mina pean oma vastasest kindlalt üle olema, et meil oleks eduseis, sest Jürgenil võib minna nii ja naa. Õnneks läks hästi mõlemal, ma pole Jürgenit nii hästi mängimas näinudki,» ütles Raisma kogenud koondisekaaslase kohta.

Teises kohtumises alistas Jürgen Zopp (ATP 177.) Radu Alboti (ATP 145.) 6:2, 6;2. «Teadsin, et Albot on täiesti teisest puust vastane. Mul on hea meel, et suutsin stabiilselt mängida oma parimat tennist otsast lõpuni. Väga tihti see mul ei õnnestu. Algus läkski vast närvide nahka, aga siis mängisin võimsat tennist. See oli mu selle aasta parim mäng kindlasti. Hea, et see otsustaval hetkel välja tuli,» sõnas Zopp.

Zopp tõdes, et veidi tegi viimaseks mänguks valmistumise keeruliseks see, et alagrupis olid vastased üsna nõrgad. «Kontrast on suur, esimestes mängudes on natuke igav väljaku peal olla ja siis on see üks oluline matš, mis tuleb võita, muidu mängime taas nendesamade nõrkade tiimidega,» ütles Eesti meeste esireket.

«Teises liigas on tase ühtlasem ja ma arvan, et meie koht on kindlasti teises, mitte kolmandas liigas,» lisas Zopp.

Zopp kiitis ka nooremaid mehi: «Selle koosluse tipp ei ole kindlasti veel käes. Poisid (Raisma ja 18-aastane Siimar) lähevad ainult paremaks. Väga huvitav kooslus on meil.»

«Kennethi jaoks oli see esimene tõeline matš Davis Cupil, varem pole ta otsustavates kohtumistes sellist rolli pidanud kandma. Aga ta sai sellega väga hästi hakkama. Natuke muretsesin nii tema kui enda pärast, aga Kenneth oli mehe eest väljas ja andis mullegi enesekindlust juurde,» lisas ta. «Järgmine aasta saab ka talle olema huvitav, sest siis mängime viiest mängust paremat, mida ta pole kunagi kogenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles