Galerii: Kohila krooniti kolmandat aastat järjest Baltikumi meistriks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas toimunud naiste Balti liiga finaalturniirile tõmmati pühapäeval joon alla, kui kohamängudes olid edukad kõik kolm Eesti võistkonda. Kuldmedalimängus Kaunase naiskonna pika võitudeseeria lõpetanud Kohila Võrkpalliklubi tuli kolmandat aastat järjest esikohale. TTÜ/Tradehouse saavutas pronksmedali ja Tallinna Ülikool seitsmenda koha.

13 viimases mängus väljakult võiduga lahkunud Kaunase naiskond ei suutnud edukat seeriat pikendada, kui finaalis tunnistati kahel viimasel aastal meistriks tulnud Kohila Võrkpalliklubi 3:0 (19, 12, 20) ülekaalu. Detsembris ja veebruaris parimaks mängijaks tunnistatud Kateryna Dudnikova oli 16 punktiga finaalmängu resultatiivseim. Kertu Laak assisteeris 10 ning Julija Mõnnakmäe, Eliisa Peit ja Maarja Kerner võrdselt 8 punktiga. Kohilannad realiseerisid 65-protsendilise pallingu vastuvõtu juures rünnakuid 48-protsendiliselt. Leedulannade samad näitajad olid vastavalt 42% ja 37%. Blokis jäi punktidega 10-4 peale Kaunas ja pallingul omakorda 10-2 Kohila. Võitjate efektiivsusnäitaja oli +34 ja kaotajatel +9. 

Kahel viimasel hooajal juba veerandfinaalis edasisest konkurentsist pudenenud TTÜ/Tradehouse tõusis esmakordselt Baltimaade kolme edukama võistkonna hulka, saavutades pronksmedali. Eile poolfinaalis valusa 2:3 kaotusega Kaunase naiskonnale leppinud TTÜ võistkond oli täna 3.-4. koha vastasseisus 3:0 (18, 23, 14) tulemusega üle Jelgavast. Kohtumise resultatiivseimaks tõusnud Kaisa Õunpuu kogus 17 ja Mari Liis-Graumann 14 punkti, kes mõlemad jäid ka 12 silmaga plusspoolele. Erle Püvi toetas omasid 9 punktiga. Pallingu vastuvõtul numbritega 59%-61% lätlannadele alla jäänud TTÜ oli edukam nii rünnakul (53%-33%) kui blokipunktide arvestuses 7-4. Samuti löödi viis serviässa Läti naiskonna kahe vastu.

Seitsmenda koha saavutanud Tallinna Ülikool alistas täna 3:0 (13, 9, 15) resultaadiga eelmise hooaja finalist Achema. Silja Ostrov tõi võitjatele 11 (+10), Raili Kont-Kontson samuti 11 ja Sylvia Tammerik 6 punkti. TLÜ võidu võtmeks kujunes edukas tegutsemine rünnakul, kui 44% üritustest lõppes punktivõiduga. Achema sama näitaja oli vaid 28%. Blokis jäi Eesti esindus peale punktidega 4-2 ja pallingul 4-0.

Finaalturniirile mitte pääsenud Famila/Võru Võrkpalliklubi saavutas hooaja kokkuvõttes kümnenda ja Tartu Ülikool/Eeden kaheteistkümnenda koha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles