Liigne pinge, riskantne trenn, motiveeritus ja suur lootus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing
Roland Lessing Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Laskesuusatamise MMi eel ütles Eesti koondislaste suusatreener Kalmer Tramm, et rahule tuleks jääda nendega, kes suudavad hooaja tähtsaimal võistlusel näidata hooaja parimat tulemust. Sprindidistantsidel suutsid lati ületada Meril Beilmann, vanameister Roland Lessing ja Kauri Kõiv. Maailma mõistes polnud latt siiski ülemäära kõrgel. 

Kahe päeva jooksul olid ülekaalus kahjuks altminekud. Kalev Ermits tegi sprindi lamamistiirus kolm möödalasku ja leppis lõpuks 63. kohaga. «Kalevilt ootasime rohkemat, kuid tema enda ja treeneritega rääkides tuli välja, et teda segas võistlusärevus. Tundub, et sportlane paneb endale ise liigselt pingeid peale,» nentis Tramm.

Vähemalt suusakiiruse poolest polnud tipptasemel ka Kõiv, kes näiteks sprindis lasi tiirudes puhtalt, kuid kaotas võitjale ikkagi 1.46,3. Seda on väga palju. Jälitussõidus tegi ta koguni seitse möödalasku ja lõpetas 57. kohaga.

Kõiv oli koondislastest ainus, kes tegi kaasa ka kaks nädalat tagasi toimunud EMil. «Võib ütelda, et MMi eel EMil osalemine oli viga, kuid see oli teadlikult võetud risk,» tõdes Tramm. «Lisaks on võistlusi analüüsides olnud Kauriga korduvalt juttu, et võib-olla pingutab ta kahel esimesel ringil üle. Ta ütleb, et ei tunneta seda, kuid ilmselt avaldab kiire algus oma mõju ja kui pauk käib, siis kukub ta järsult. Seekord ei suutnud ta tagaajamisvõistluseks taastuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles