Vene tenniseboss: Šarapova juhtum on täielik nonsenss

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šamil Tarpištšev ja Maria Šarapova.
Šamil Tarpištšev ja Maria Šarapova. Foto: SCANPIX

Venemaa tenniseföderatsiooni president ja Rahvusvahelise olümpiakomitee liige Šamil Tarpištšev astus eile dopinguga vahelejäämist tunnistanud tenniseässa Maria Šarapova kaitseks välja.

«Ma arvan, et see on täielik nonsenss. Sportlased söövad seda, mida nende füsioterapeudid ja arstid soovitavad,» ütles Tarpištšev uudisteagentuurile TASS ja uskus, et Šarapova võistluskeeld peaks olema võimalikult lühike.

«Usun, et Šarapoval on endiselt võimalus augustis Rio olümpial mängida. Aga kindlat pole midagi - peame jälgima, kuidas olukord kulgeb,» lausus ta.

Šarapova teatas eile Los Angeles antud pressikonverentsil, et andis positiivse proovi Austraalia lahtiste meistrivõistluste ajal tänavu jaanuaris. Ta jäi vahele meldooniumi tarvitamisega, mis lisati keelatud ainete hulka alles sellel aastal ja Šarapova ei olnud enda sõnu sellest teadlik. Šarapova tarvitas meldooniumit terviseprobleemide tõttu viimase kümne aasta jooksul, kuna seda soovitas temale perearst.

Arvatavasti saab venelanna ühe-aastase võistluskeelu, maksimumkaristus oleks neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles