Meistriliiga 2. voor: Ida-Virumaa derbi ja Kalju külaskäik Lasnamäele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Nõmme Kalju kui ka Infonet jahivad sel hooajal medaleid.
Nii Nõmme Kalju kui ka Infonet jahivad sel hooajal medaleid. Foto: Tairo Lutter

Koduse jalgpallihooaja algus on tempokas ning teise mängudenädalasse mahub koguni kaks vooru. Juba teisipäeva õhtul avavad 2. vooru Ida-Virumaa derbiga Narva Trans ja Sillamäe Kalev ning seda mängu näitab otsepildis ka Postimees. Levadia võõrustab avavooru järel tabelis liidrikohta hoidvat Pärnu Linnameeskonda, Tartu Tammeka võtab vastu Paide Linnameeskonna ning valitsev meister FC Flora testib kõrgliiga uustulnuka Rakvere Tarva valmisolekut. Voorule tõmbavad kolmapäeva õhtul joone alla Infonet ja Nõmme Kalju ning seegi mäng jõuab Postimehe vahendusel huvilisteni.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – Sillamäe Kalev

Teisipäeval, 8. märtsil kell 18.00 Narvas FAMA kunstmurustaadionil

Ida-Virumaa derbis soosib lähiajalugu Sillamäed, sest viimasel neljal hooajal pole Trans neist liigamängus kordagi jagu saanud. Veelgi enam, vaid kahel korral on Narva meeskond suutnud viigipunkti välja võidelda, kümnel korral on aga platsilt kaotajana lahkutud.

Ka mullu loovutas Sillamäe Transile neljast omavahelisest liigamängust vaid ühe viigi, kui augusti keskel jäid Narvas väravad löömata. See tähendab, et ehkki 2013. aastal suutis Trans karikasarja veerandfinaalis Sillamäest üle olla, pärineb nende viimane liigavõit naaberlinna rivaali üle 2012. aasta oktoobrist.

Avavoorus näidatud mängupildi ja hooaja ettevalmistuse põhjal on Transil suurepärane võimalus asuda just nüüd taas ajalugu enda kasuks kallutama. Võõrsil lepiti Tartu Tammeka vastu küll 2:2 viigiga, mis valmistas piirilinlastele kindlasti seda enam pettumust, et mängu juhiti kahel korral. Transi mäng oli aga tempokas ja lubas aimata võistkonnas peituvat potentsiaali, mille täielik avaldumine jäi avavoorus vaid napi kokkumängu taha.

Sillamäe suutis avavoorus esimesel poolajal Nõmme Kaljuga sammu pidada, kuid teisel väsiti ja kaotati 0:2. Talvel on meeskonnast lahkunud suur osa mullusest põhituumikust ja see paistis ka laupäevases kohtumises välja. Kalevi ründeliinis on võimalus endiste meeskonnakaaslaste vastu skoori teha Transi mullusel suurimal väravakütil, 13 väravat löönud lätlasel Vitalijs Zilsil. Avakohtumises paistis ühena vähestest Sillamäe poolel positiivselt silma teinegi mees, kes kandis mullu hooaja teises pooles Transi särki – terav äära Maksim Lipin.

Transi ei saa aidata Tammeka vastu punase kaardi saanud Vitali Andrejev.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Arvan, et Kalev Sillamäe võistkonda on tulnud head ja tugevad jalgpallurid lisaks juba olemasolevatele oma mängijatele. Loodan, et mõlemad võistkonnad näitavad korralikku ja ilusat mängu. Võidab kõige tugevam.»

Transi poolkaitsja Kirill Nesterov: «Esimene kodumäng ja mõtleme ainult võidust. Väga loodan, et kõik meie mängijad panevad kõik oma jõu välja selles mängus.»

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Mida võib siin öelda – derbimäng on derbimäng. Võistkondades on toimunud koosseisumuutused ning mõlemale poolele on see kohtumine ülioluline. Sellises mängus, kus iga võistkond on väga motiveeritud ja tahab võita, võib iga viga olla kriitiline. Usun, et meie võistkond teeb neid vigu vähem.»

Sillamäe kaitsja Deniss Tjapkin: «Tuleb parandada oma eelmise vooru vigu, kuna meie eelmise mänguga ei saa rahul olla. Loodame, et fännid tulevad Narva meid toetama, et saaksime neid rõõmustada.»

Tammeka ja Transi avavooru kohtumine pakkus võitluspaare igale maitsele. FOTO:
Tammeka ja Transi avavooru kohtumine pakkus võitluspaare igale maitsele. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Infonet – Nõmme Kalju

Kolmapäeval, 9. märtsil kell 19.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil

Kahe hooaega vahel meeskonda tõhusalt täiendanud Infonet lõikas sellest kasu kohe esimeses mängus, kus võideti 2:0 Paide Linnameeskonda. Kui esimene tabamus märgiti Paide kaitsja Taavi Rähni omaväravaks, siis teise sai enda nimele Vladimir Voskoboinikov. Kahtlemata põleb ründaja ka kolmapäeval soovist tõestada oma endisele tööandjale Nõmme Kaljule, et tema teenetest loobumine oli viga.

Kui mullune hooaeg läks Voskoboinikovil suuresti vigastuste ja alavormi nahka, siis 2013. aastast on tal Kalju särgis ette näidata 23 liigaväravat ja hooaja parima väravaküti tiitel. Kalju ise on samal ajal jätkuvalt hädas vigastustega just ründeliinis, sest ei Ats Purje ega Tarmo Neemelo ole saanud meeskonda esimestes mängudes aidata.

Avavooru 2:0 võidumängus võtsid skoori tegemise enda peale talvised täiendused Trevor Elhi, kes saab samuti nüüd täpsust proovida endiste meeskonnakaaslaste vastu, ja iluvärava ristnurka kõmmutanud Andrei Sidorenkov. Punktid Infoneti vastu oleks Kaljule väga vajalikud, sest pärast kolmandas voorus Rakvere Tarva võõrustamist tuleb neil järgemööda rinda pista nii Flora kui ka Levadiaga.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Mõlemad meeskonnad võitsid oma hooaja esimese mängu, kuid arvan, et seejuures ei näidanud veel oma täit potentsiaali. Konkurentidevahelised mängud mööduvad alati väga emotsionaalselt. Ka mänguplaanis püüame olla tasemel ja näidata mängu, mis lubaks meil võita ning rõõmustada seejuures ka meie fänne, keda on suur rõõm näha ja kuulda meie staadioni tribüünidel!»

Infoneti ründaja Jevgeni Harin: «Selle hooaja esimene kodumäng! Meeskond on meelestatud võidule, kuid Nõmme Kalju on küllaltki kogenud meeskond, mistõttu me kerget mängu siit ei oota. Vaid täielik keskendatus ning endast 100% andmine aitab meil näidata ilusat jalgpalli ning rõõmustada meie fänne!»

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Kalju hooaja debüüt Premium liigas algas suurepäraselt ning võit annab meeskonnale indu. Kolmapäeval on juba järgmine raske mäng ootamas, kui meid võõrustab FC Infonet. Kuid me oleme mänguks valmis ning eesmärk on võtta kolm punkti. Loodetavasti ühinevad ka fännid meiega ning aitavad saavutada võidu!»

Kalju poolkaitsja Trevor Elhi: «Taaskohtumine vanade sõpradega saab kindlasti olema meeldiv, kuid mitte mingisugust allahindlust neile sellepärast tegema ei hakka. Teame, et vastane on tugev, kuid peame näitama iseloomu ja tooma kolm punkti Nõmmele, et jätkata liikumist oma eesmärgi suunas.»

Paide ja Infoneti kohtumises jäid peale külalised Tallinnast. FOTO:
Paide ja Infoneti kohtumises jäid peale külalised Tallinnast. FOTO: Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tartu Tammeka – Paide Linnameeskond

Teisipäeval, 8. märtsil kell 19.00 Tartus Annelinna kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Tammeka sai avavoorust kätte olulise viigipunkti, tulles Narva Transi vastu kaks korda kaotusseisust välja. 2:2 viigivärava lõi Tauno Tekko seejuures vaid kaks minutit pärast Transi teist juhtväravat ja omakorda kaks minutit enne mänguaja täistiksumist.

Negatiivse poole pealt tuleb tartlastel Paide vastu läbi ajada ilma Geir-Kristjan Suurpere teeneteta, sest poolkaitsja eemaldati Transi pingi suunas tehtud ebasündsa žesti tõttu avavooru kohtumises väljakult. Välja võideldud punkt tegi peatreenerile Indrek Koserile aga heameelt ja kindlasti teeks seda ka igasugune positiivne tulemus Paide vastu, sest tartlased ei tee saladust, et nende peamine võitlus käib püsimajäämise nimel ning selles on põhikonkurendid suure tõenäosusega Pärnu ja Rakvere.

Paide tekitas avamängus Infoneti vastu küll võimalusi, ent ei suutnud neid ära lüüa ja pidi hoopis ise kaks palli enda võrgust välja korjama. Ka Paide tegi talvel hulgaliselt täiendusi, lisades meeskonda nii taset kui ka sügavust, hooaja esimestes kohtumistes tekitab see aga paratamatult probleeme kokkumängu leidmisel. Samuti on amatöörmeeskondadele alati keerulised nädalasisesed mängud, kus treeneri käsutuses ei pruugi mängijate muude kohustuste tõttu alati olla parim võimalik koosseis.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Saime esimesest mängust hea emotsiooni. Publik, kes kohale tuleb, näeb kindlasti samasugust võitlust viimase sekundini nagu oli Narva mängus.»

Tammeka poolkaitsja Tauno Tekko: «Emotsiooniderikas ja vägeva õhkkonnaga esimene mäng Narvaga lõppes viigiga. Kodupubliku ees tahame Paide käest enamat ühest punktist. Oleme valmis võitlema ja endast kõik andma, et jätta seekord kolm punkti Tartusse. Tulge kaasa elama, see aitab meil võita!»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Kuigi avavoorust jäi punktiarve avamata, tegime korraliku mängu ning nüüd tuleb teha vigadest omad järeldused. Hooaja alguse punktid on väga tähtsad, Tammeka on koduplatsil alati ohtlik, aga meie peame keskenduma oma mängule ja tugevustele. Ootame meie fänne fännibussiga Tartusse ja soovime neile pakkuda hea emotsiooni!»

Paide poolkaitsja Mark Oliver Roosnupp: «Mäng Infonetiga näitas, et oleme sel hooajal võimelised kõigiga võrdselt mängima ja lähme alati vastast alistama. Meeskond on väga motiveeritud ja silmad põlevad peas, mängupäev on pidupäev ja tahame fännidele ilusat ja efektiivset jalgpalli näidata. Laupäevane mäng on unustatud ning korrektuurid tehtud, Tammeka on väga ühtse võistkonnaga ja koduväljakul kindlasti väga tugev, aga meil on üks eesmärk, tulla Tartust tagasi kolme punktiga. Nädalasisene mäng on kindlasti mõlemale võistkonnale omakorda väljakutse, aga me oleme selleks hästi valmistunud ja anname endast 110%.»

Tallinna Levadia – Pärnu Linnameeskond

Teisipäeval, 8. märtsil kell 18.00 Tallinnas Lilleküla kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Levadia tegi avavoorus 0:0 viigi tiitlikaitsja Floraga ning oli selle üle silmnähtavalt õnnelik, sest võis karta, et kahe hooaja vahel tehtud arvukad muutused jätavad meeskonna mängule valusa jälje. Peatreener Sergei Ratnikov tunnustas pärast kohtumist vaid paar nädalat kokkumängu harjutanud kaitseliini, Levadia kangelane kerkis aga täiesti ootamatust kohast.

Väravavaht Sergei Lepmets mängis veel mullu Eesti tugevuselt neljandas liigas, on jõudnud tänavu Levadiaga tipptasemel harjutada alla kahe nädala ja kuulub klubi nimekirja amatöörmängijana. Ometigi õigustas ta peatreeneri usaldust, nullis kõik Flora ründajate šansid ja tõi Levadiale olulise punkti.

Pärnu tuleb teisele voorule vastu tabeli liidrikohalt, sest esimeses mängus saadi vooru kõige suureskoorilisem võit. Tänu Taavi Lauritsa penaltile ning Rauno Tutki ja Tanel Meltsi tabamustele alistati 3:0 Premium liiga uustulnuk Rakvere Tarvas ning tõustigi tänu sellele tabelijuhiks. Samas polnud mäng sugugi nii ühepoolne nagu skoor näitab ning Levadia on hoopis teisest puust vastane. Tänu mullusele hooajale teab Pärnu aga, et haavatav vastane, sest kevadisel kunstmurul oldi toona pikalt kinni võidus ning Levadia päästis viigipunkti suurte raskustega.

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Loomulikult läheme teisipäevasele mängule eesmärgiga võita. Vastast ei tohi mingil juhul alahinnata. Oleme Pärnuga korra kontrollmängus kohtunud, aga see ei loe enam midagi. Tahame laupäevasest mängust Floraga kaitse võitluse ja distsipliini kaasa võtta, juurde peame panema ründemängus ja momentide loomisel. Tuleb väga võitluslik mäng.»

Levadia ründaja Rimo Hunt: «Läheme võitma teadmisega, et vastast ei saa alahinnata. Eelmine hooaeg näitas ilmekalt, kuidas sellised vastased suudavad vastupanu osutada. Keskendumine on maksimaalne ja läheme mängule vastu 110-protsendilise pühendumusega.»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Levadia esimene mäng avavoorus näitas, et komplekteeritus võimaldab neil mängida tiitli peale. Meie ülesanne mängus peab olema väga hea organiseeritus kaitsemängus ning sinna peale organiseerida enda ründemäng.»

Pärnu ründaja Kristen Saarts: «Tulemas on väga raske mäng hea meeskonnaga. Peame mängima väga keskendunult ja distsiplineeritult kaitses ning teravalt ja kiirelt vastu ründama. Lähme tõsist lahingut andma ja proovime säilitada liidrikohta tabelis.»

Flora ja Levadia leppisid avavoorus väravateta viiki. FOTO:
Flora ja Levadia leppisid avavoorus väravateta viiki. FOTO: Foto: Albert Truuväärt

FC Flora – Rakvere Tarvas

Teisipäeval, 8. märtsil kell 20.00 Tallinnas Lilleküla kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis ERRi spordiportaal.

Tiitlikaitsja Flora alustas hooaega kindla superkarikavõiduga Nõmme Kalju üle ning avamängus tehti põlise konkurendi Levadiaga 0:0 viik. Kui veel eelmisel hooajal oleks see tulemus Florat pigem rõõmustanud, siis sedapuhku tuldi platsilt ära pettunud nägudega, seda enam, et skoori avamiseks oli florakatelt mitu suurepärast võimalust.

Kehva tuju saab mullune meistermeeskond peast pühkida juba paar päeva hiljem, kui koduväljakul on vastaseks liiga uustulnuk Rakvere Tarvas. Avamängust Pärnu Linnameeskonnaga tuli Rakverel vastu võtta 0:3 kaotus, ent mängupilt ei olnud kaugeltki nii ühepoolne nagu skoor lubaks arvata. Tarvas peab nüüd üle elama mängud Floraga ja seejärel Nõmme Kaljuga, enne kui läheb neljandas voorus vastamisi otsese konkurendi Tartu Tammekaga.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Tervitame Rakvere meeskonda kõrgliigasse jõudmise puhul. Meil on olnud siin järjest tugevad mängud ning eesootavale mängule läheme samasuguse ettevalmistuse ja keskendumisega. Meeskond on saanud eelmisest mängust ära taastuda ja on valmis homseks mänguks.»

Flora poolkaitsja Joseph Saliste: «Rakvere on liiga uustulnuk ja kindlasti soovivad Flora vastu näidata head ja võitluslikku mängu. Meie ülesanne on anda endast 100% ja mitte alahinnata vastast. Kui me oma ülesannetest kinni peame, siis on ka tulemus selline nagu me soovime.»

Tarva peatreener Valeri Bondarenko: «Ees on ootamas väga raske mäng nii füüsiliselt kui ka psühholoogiliselt. Peame olema väga keskendunud kõik 90 minutit, sest iga väiksemgi eksimus võib valusalt kätte maksta.»

Tarva väravavaht Sander Susi: «Pärnus saadud kaotus oli muidugi valus, aga hooaeg on pikk ja peame võtma mäng mängu haaval ja kohanema Premium liigaga. Usun, et suudame varsti näidata juba mängu, mis meie fänne rõõmustab.»

Mängueelsed tsitaadid: Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles