Narmont Šarapovast: WADA peab pidevalt tõestama, et dopinguprobleemid on õhus (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: SCANPIX

Ajakirja Tennis väljaandja Donatas Narmont sõnas Maria Šarapova dopingulugu kommenteerides, et maailma antidoping (WADA) peab pidevalt tõestama keelatud ainete probleemide olemasolu.

«Miks peaks selline tennisist riskima sellise ainega? Siin on oma filosoofia, mida on rääkinud dopinguspetsialistid,» lausus Narmont intervjuus ETV saatele «Ringvaade», vahendab ERR Sport.

«Viimane teooria, mida ka [spordiarst] Mihkel Mardna mainis, on hoopis see, et dopingust on saamas omaette äri,» jätkas Narmont. «Kuna WADA ehk rahvusvaheline dopingu vastu võitlemise organisatsioon saab oma rahastuse 50% riikide valitsustelt, siis peab WADA pidevalt tõestama, et dopinguprobleemid on õhus ja et järjest rohkem maailma tipus olevaid sportlasi kasutab dopingut ning sellega põhjendama, miks järjest rohkem peab investeerima dopinguainete leidmisse.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles