Klitško, Pacquiao ja teised profipoksijad olümpiale – põnev, kuid küsimusi on palju

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško võitis 1996. aastal Atlanta olümpial üliraskekaalus kuldmedali. Nüüd sooviks ta 20 aastat hiljem Rios võita teise kuldse medali.
Vladimir Klitško võitis 1996. aastal Atlanta olümpial üliraskekaalus kuldmedali. Nüüd sooviks ta 20 aastat hiljem Rios võita teise kuldse medali. Foto: SCANPIX

Suvistel olümpiamängudel on enamasti ikka tähelepanu keskpunktis olnud USA korvpallistaarid, nimekad tennisetähed, mõned üksikud jalgpalliässad ning sellise kaliibriga tähed nagu Usain Bolt ja Michael Phelps. Tänavustel Rio mängudel võib sinna nimekirja lisada golfimängijad ja arvatavasti ka mõne poksimaailma absoluutse tipu. 

Hiljuti teatas rahvusvaheline poksiliit AIBA, kes muuseas jättis oma täispikast nimest välja sõna «amatöör», et Rios on lubatud ka proffidel ringi astuda. Mitmed ässad, nagu näiteks Vladimir Klitško ja Manny Pacquiao, ongi lubanud võimaluse korral Brasiiliasse sõita, kuid kõik ei ole siiski nii lihtne, nagu esmapilgul paista võib. Kindlasti ei näe üliraskekaalus korraga võistlustules selliseid ässasid nagu Klitško, Tyson Fury, Deontay Wilder, David Haye ja Aleksandr Povetkin.

«Poks on ju seni ainuke ala, kus proffidel ei olnud osalemiseks mingit võimalust. Selles mõttes on viimane aeg see asi ära korrigeerida,» leidis Eesti poksikoondise peatreener Ervin Kade. «Tõenäoliselt saab Rios siiski näha vaid üht või kaht absoluutset tippnime.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles