Viljandi ja Kehra alustavad Balti liigas veerandfinaalidega

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra meeskonna mängijad.
Kehra meeskonna mängijad. Foto: Elmo Riig

Uudse lahendusena selguvad käsipalli Balti liigas sel hooajal finaalnelikusse ehk Final Fouri pääsejad veerandfinaalide kaudu, kuhu edenesid põhiturniiri kahe alagrupi neli paremat. Konkurentsis on endiselt kõik kolm Eesti klubi, kellest sel nädalal alustavad veerandfinaalmänge Viljandi HC ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper.

Viljandi meeskond lõpetas A-alagrupi tiitlikaitsja Minski SKA järel teisena ja teeb otsustavate mängude otsa lahti juba reedel, kohtudes avamängus võõrsil Kaunase Granitas-Gaja-Karysiga. Leedu klubi finišeeris B-alagrupis väga tugevalt ja edestas napilt Läti meister Dobele Tenaxit.

Mullu kohtusid Viljandi ja Granitas Balti Challenge Liigas koguni kolmel korral. Mõlemad meeskonnad võitsid põhiturniiril kodus, ent finaalnelikus peetud pronksimängus jäi ülinapilt, 25:24 peale Eesti klubi. «Mullusest on Granitas kapitaalselt muutunud ja meilgi on mitu uut meest – usun, et mõlemad tiimid on tugevamad kui aasta tagasi,» hindas Viljandi peatreener Marko Koks.

Mulkide jaoks eelneb reedesele kohtumisele raske katsumus, sest alles neljapäeva õhtul alistati koduses liigas võõrsil HC Viimsi/Tööriistamarket 30:28. «Ma pole sugugi rahul leedukate nõudmisega mäng juba reedel pidada,» kurjustas Koks. «Sõidame Viimsist otse Riiga, kus ööbime ja jätkame siis hommikul Kaunase suunas.»

«Granitas on heas hoos, võitis hiljuti Leedu karika, mängib edukalt nii koduses sarjas kui Balti liigas ning on kindlasti väga tugev vastane,» sõnas Koks. «Meie pole päriselt pikast haigustelainest taastunud, lisaks käisid Karl Toom ja Karl Roosna Saksamaal testimisel. Nii peame end kõvasti kokku võtma, oma mänguplaanist kinni hoidma ja hambad ristis võitlema, et koduseks kordusmänguks edasipääsuvõimalused head oleksid,» lisas Viljandi juhendaja.

Granitas on Leedu liigas kaks vooru enne põhiturniiri lõppu kolmandal kohal ja meeskonna peatreener, olümpiavõitja ja maailmameister Valdemaras Novickis kinnitas, et meeleolu on tiimis hea. «Poisid on praegu motiveeritud ja võitlusvalmis. Loodan, et viimaste aegade edu ei tee neid liiga enesekindlaks, sest Viljandi on ohtlik vastane,» lisas Novickis.

Põhiturniiril A-alagrupis neljandaks platseerunud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sai veerandfinaaliks raske vastase, sest Riihimäe Cocks läbis B-alagrupi kaotuseta. Lisaks kindlustati Soome liiga põhiturniiri võit, kui neljapäeval purustati võõrsil Åbo IFK 49:22. Mullu kohtusid Kehra ja Cocks põhiturniiril kaks korda ning siis alistas Eesti klubi Soome meistri kodus 33:26 ning sai teises mängus tehnilise võidu.

«Meil on meeskonnas nii rõõmsaid märke kui murekohti,» tunnistas nädal tagasi kuulsa Vasaloppeti suusamaratoni edukalt läbinud peatreener Indrek Lillsoo. «Haigused oleme seljatanud, Mikola Naum naases pikalt vigastuspausilt, aga tippvormis kõik mehed muidugi pole. Kui kaitsepool on korras, siis rünnakute lihvimisega peame veel kõvasti vaeva nägema,» nentis Lillsoo.

«Cocksi näol on tegu tugeva ja väga rahvusvahelise kooslusega. Oleme neid sel hooajal palju näinud, sest nad pidasid oma kodumängud Kehras. Meie eesmärk on edasi pääseda, aga loomulikult peame selle saavutamiseks oma mängu ideaalilähedaselt käima saama. Tähtis on kodusest avamängust hea tulemus Riihimäele kaasa võtta,» lisas Kehra loots.

Põlva Serviti alustab veerandfinaalmänge Klaipeda Dragunase vastu järgmisel nädalal. Siis peavad ülejäänud Eesti klubid oma paaris kordusmängud. Esimene finaalnelikusse pääseja selgub aga juba nädalavahetusel, sest tiitlikaitsja Minski SKA peab mõlemad veerandfinaalmängud Dobeles kohaliku Tenaxiga just sel laupäeval-pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles