Postimehe otsepilt: laskesuusatamise MMil võidutses meeste teatesõidus Norra, Eesti teatenelik 14.

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oslos Holmenkollenis peetavate laskesuusatamise maailmameistrivõistluste eelviimasel päeval sõideti meeste 4 x 7,5 km teatesõit. Võitjaks krooniti Norra nelik, Eesti meeskond sai 14. koha.

Võitjatele järgnes Saksamaa meeskond, kes kaotas norrakatele 11,5 sekundit. Kolmanda koha teenis üllatuslikult Kanada teatenelik, kaotades liidrile 23,4 sekundit.

Eesti teateneliknelik, koosseisu Rene Zahkna, Kauri Kõiv, Roland Lessing ja ankrumees Kalev Ermits, kaotasid liidritele +3.29,3 ja lõpetasid kokkuvõttes 14. kohaga. 

Avavahetuses sõitnud Rene Zahkna lasi esimeses lasketiirus väga kiirelt ja täpselt ning lahkus lasketiirust kolmandana. Positsiooni suutis ta hoida ka teises lasketiirus, kus kasutas vaid ühte varupadrunit. Viimasel ringil oli Zahkna aga raskustes ning andis vahetuse üle 18. positsioonilt. 

Teises vahetuses sõitnud Kauri Kõiv lasi mõlemas lasketiirus puhtalt ja tõstis Eesti meeskonna 12. positsioonile. Kolmandas vahetuses startinud Roland Lessing kasutas mõlemas lasketiirus kahte varupadrunit ja andis vahetuse ankrumehele 14. positsioonilt. 

Ankrumees Kalev Ermits läks lamadestiiru järel trahviringile ning püstitiirus kasutas ühte varupadrunit, kuid suutis 14. positsiooni hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles