Meistriliiga 3. voor: liider tahab täisedu hoida, nullipoisid skoori avada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Linnameeskond - Tallinna FC Infonet (0:2). Offosu Appiah (vasakult), Jasper Uwaegbulam ja Dmitri Kruglov.
Paide Linnameeskond - Tallinna FC Infonet (0:2). Offosu Appiah (vasakult), Jasper Uwaegbulam ja Dmitri Kruglov. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Jalgpalli Eesti meistriliiga on pakkunud kahe esimese vooruga juba hulgaliselt iluväravaid, ülekeenud emotsioone ja punaseid kaarte ning mis kõige tähtsam – üllatusi. Nii on liigas vaid üks meeskond, kes suutnud võita mõlemad esimesed mängud, vähemalt punkti on aga kirja saanud kaheksa meeskonda kümnest. Tiheda nädala lõpetavad laupäevased mängud viiel väljakul, kust Postimees toob otsepildis vaatajateni tavapäraselt kaks kohtumist.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – FC Levadia

Laupäeval, 12. märtsil kell 13.00 Paide kunstmuruväljakul

Üpris üllatuslikult on Paide üks neist kahest meeskonnast, kellel kahe mänguvooru järel punktiarve avamata ja väravgi löömata. Nii avamängus Infonetiga kui ka teises kohtumises Tammekaga tuli vastu võtta 0:2 kaotus.

Arvestades, et nüüd tuleb pidada järjest mängud Levadia ja Floraga, on Paide taas lähenemas samale seisule, kus oldi mulluse hooaja alguses ehk konkurentide suhtes tuleb alustada tagaajamist. Levadia alustas hooaega seevastu Floralt saadud väärt viigipunktiga ja alistas teises voorus 1:0 Pärnu Linnameeskonna. Ajalooliselt ollakse Paidele ebamugav vastane, sest näiteks eelmisel hooajal lõppesid koguni kaks omavahelist kohtumist Levadia suure 5:1 võiduga ja huvitaval kombel andis täpselt sama lõpptulemuse ka hooajaeelne mäng halliturniiril.

Mõlemad meeskonnad on seisus, kus kahe hooaja vahel tehtud ulatuslikud muudatused tuleb unustada ja uued mängijad edukaks tervikuks liita. Levadiat ei saa seejuures aidata kamerunlasest keskkaitsja Luc Landry Tabi Manga ehk Tabi, kes sai mängus Pärnu vastu lõpuminutitel punase kaardi ja on seetõttu mängukeelu all. Veel mullu Levadiat esindanud keskkaitsja Taavi Rähn võinuks olla üks Tabi võimalikest asendajatest, ent jookseb sel hooajal väljakule hoopis Paide särgis. Oma leivaisa vastu võib mängu pääseda ka noor ründaja Mark Oliver Roosnupp, kes Levadiast selleks hooajaks Paidesse laenati.

Senises kahes mängus on Paide mehed pidanud väljakult lahkuma, pea norus. FOTO:
Senises kahes mängus on Paide mehed pidanud väljakult lahkuma, pea norus. FOTO: Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paidel tuleb kaheksa päeva jooksul kolmas raske mäng tugeva Levadiaga, aga eks kõigil teistelgi on mängugraafik sama. Peame suutma teisipäevasest kaotusest taastuda ja näidata kodus Levadia head mängu!»

Paide kapten Lauri Varendi: «Hooaeg on alanud meie jaoks kahe valusa kaotusega. Nendest kaotustest on vaja õppida ja edasi liikuda. Levadia on näidanud tugevat kaitsemängu ja nende vastu tuleb kindlasti raske ja võitluslik kohtumine. Ootame staadionile palju pealtvaatajaid ja kavatseme punktid koju jätta!»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Eesmärgid on samad nagu ikka – tahame laupäeval Paides kindlasti võita. Selleks peame parandama kaitsetööd ning mitte lubama vastasel kiiretest vasturünnakutest nõelata, samuti enda rünnakute lõpetamist. Mängus Pärnu Linnameeskonnaga oli meil päris palju momente ja nurgalööke, kuid ära õnnestus kasutada vaid üks võimalus. Just realiseerimine tundub hetkel olevat meie suurim murekoht. Paide on sitke vastane ja küllap kujuneb ka eelseisev mäng väga võitluslikuks.»

Pärnu vastu mängu ainsa värava löönud Levadai poolkaitsja Pavel Marin: «Mehed on taastunud teisipäevasest raskest, kohtumisest Pärnu Linnameeskonnaga ja kõik 18 mängijat on valmis laupäevaseks mänguks Paidega. Tuleb sama raske mäng nagu Pärnuga – võimalik, et veelgi raskem, kuna vastaste eest mängib palju kogenuid mängijaid ja ka noortekoondistes end heast küljest näidanud jalgpallureid. Tahame domineerida kogu kohtumist ning olla ees resultatiivsemad ja loovamad kui kahes eelnevas mängus. Samuti peame olema kaitses kompaktsed, et tabelisse kirja saada kolm punkti ja kolmandat mängu järjest enda värav puhtana hoida.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

FC Infonet – Tartu Tammeka

Laupäeval, 12. märtsil kell 19.00 Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhalli kunstmurustaadionil

Kahe vooru järel on Infonet mitte pelgalt tabeliliider, vaid ainus meeskond, kes suutnud võita mõlemad senipeetud mängud. Teisipäeval Nõmme Kalju vastu kaotusseisust saadud 2:1 võit näitas meeskonna taktikalist küpsust ning andis aimu, et Infonet võib tänavu tõepoolest end tõsiseks medalipretendendiks pidada.

Hooaja eel võinuks Infonet vähemalt paberil pidada kodumängu Tammekaga «kohustusliku» kolme punkti võtmise kohaks, ent Tammeka hooaja algus on samuti olnud üsna muljetavaldav. Esmalt saadi Narva Transilt kätte viigipunkt ning seejärel mängiti nii sisuliselt kui ka numbriliselt üle Paide Linnameeskond. Tõsi, nii 2:2 viigini Transiga kui ka 2:0 võiduni Paide üle jõuti koduväljakul. Mullu lõppes Tammeka ja Infoneti mäng kahel korral viigiliselt ning vähemalt ühte punkti jahivad tartlased Tallinnast ka seekord.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Enne järgmist mängu peaks hea tuju kiirele taastumisele kaasa aitama. Vastane on väga ohtlik ja seda enam rünnakul. Peame kaitses mängima väga tähelepanelikult. Peame lööma väravaid, kindlustama võidu ning rõõmustama oma fänne!»

Infoneti väravavaht Matvei Igonen: «Pärast kahte võitu on meeskonnal suurepärane tuju. Jätkame samas vaimus, kandes endaga eesmärki võita igas mängus. Pärast eelmise vooru rasket võitu on meeskond veel enamgi kindel oma võimetes. Loodan, et järgmises mängus saame näidata oma jalgpalli ja võita.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Infonet on siiamaani ainult võite tunnistanud. Kui tahame nende ilusa seeria katkestada, siis peame keskenduma oma mängule ja tegema väga hea esituse, et esimesest võõrsil mängust punkte saada.»

Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz: «Järgmine mäng võõrsil Infonetiga, kes sel aasta väga tugevad täiendused saanud ning kahes esimeses mängus ka head taset näidanud. Samas oleme ka meie näidanud suurepärast hingestatust ning kui nii jätkame, siis on kõik võimalik! Lihtsaks me seda mängu Infonetile kindlasti ei tee ja tahame oma punktisaaki suurendada!»

Infonet on ainus meeskond, kel liigatabelis kirjas kaks võitu. FOTO:
Infonet on ainus meeskond, kel liigatabelis kirjas kaks võitu. FOTO: Foto: Liis Treimann

FC Flora – Narva Trans

Laupäeval, 12. märtsil kell 16.00 Tallinnas Lilleküla kunstmurustaadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Tiitlikaitsja Flora on Levadia kõrval üks kahest meeskonnast, kes suutnud seni oma värava puhtana hoida. Eelmises voorus lustiti Rakvere Tarva vastu, kui soomlasest ründaja Sakari Tukiainen kostitas kõrgliiga uustulnukat koguni viie väravaga ja Flora sai 6:0 võidu, ent Trans on teisest puust vastane.

Piirilinlased on näidanud esimestes voorudes tempokat ja rünnakule suunatud mängu, ent ka nende kaitseliin on kohati kärisenud. Kahe vooruga on Transi osalusel peetud mängudes sündinud juba kümme väravat, ent tabelis on narvalastel ette näidata vaid kaks viigipunkti. Kui avavoorus anti Tammeka vastu kahel korral eduseis käest, siis teise vooru derbi Ida-Virumaaga kujunes eriti põnevaks – kaks korda mindi ette ja lasti vastasel viigistada, kuni jäädi sootuks kaotusseisu, ent võideldi end sealt lõpuks siiski 3:3 viigini.

Olukord avamängus, mis lõppes Vitali Andrejevile (paremal) punase kaardi, hilisema ägestumise ja mängukeeluga. FOTO:
Olukord avamängus, mis lõppes Vitali Andrejevile (paremal) punase kaardi, hilisema ägestumise ja mängukeeluga. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

Transi ridadest leiab ka senise hooaja paremuselt teise väravaküti, sest Kirill Nesterov on olnud täpne juba koguni kolmel korral. Samas tuleb Transi meeskonnast ka esimene mängija, kes sel hooajal punast kaarti nägi ja seepeale närvid kaotas – Tammeka vastu juba 31. minutil platsilt minema saadetud Vitali Andrejev kandis oma ühemängulise keelu küll teises voorus ära, ent jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon määras talle kohtunike sõimamise eest veel kahe mängu pikkuse täiendava karistuse ja nii ei saa Andrejev platsile naasta enne kui alles aprillil.

Mullu oli Trans Flora jaoks vaat’ et hooaja kõige ebamugavam vastane – just nemad võitsid Lillekülas mõlemad omavahelised kohtumised. Tõsi, Narvas vastas Flora kaks korda samaga, alistades Transi kahel korral. Kevadel peetud avamängus kerkis Flora sangariks seejuures ei keegi muu kui teisipäeval Tarvast sakutanud Tukiainen, kes lõi teisel lisaminutil kohtumise ainsa värava.

Flora peatreener Norbert Hurt: «Narva on tugev meeskond, kes mängib hea tempoga ning nende tugevuseks on kaitse ja pressing. Peame hästi häälestuma, oleme eelmise aastaga võrreldes taktikat korrigeerinud ja oleme mänguks valmis. Läheme mängima kõrge tempoga ja teame, et peame olema valvsad ning ees konkreetsed.»

Flora ründaja Sakari Tukiainen: «Narva Trans on peale kahte viiki esimestes voorudes kindlasti vihane. Peame keskenduma kogu 90 minuti jooksul ning mängima oma mängu. Ehk ajame nad veel vihasemaks.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Mängides meistri vastu peab olema eriti hästi häälestunud. Oleme valmis võitlema selle hooaja esimese võidu eest.»

Transi ründaja Rizvan Umarov: «Meie jaoks pole tähtis, kes on järgmine vastane – kõik vastased on võrdsed. Tahaksime realiseerida väravamomendid ja koguda punkte.»

Sillamäe Kalev – Pärnu Linnameeskond

Laupäeval, 12. märtsil kell 13.00 Sillamäe kunstmuruväljakul

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Sillamäe on pidanud mõlemad senised mängud võõrsil ja läheb esimeses kodukohtumises kindlasti jahtima esimest võitu. Kui avamängus Nõmme Kalju vastu oldi äärmiselt kahvatud, tasuks 0:2 kaotus, siis teise vooru mäng Transiga oli juba teisest puust.

Sillamäe võitles end kaks korda kaotusseisust välja ja asus põlise rivaali vastu isegi juhtima, ent eksimused kaitses ei lubanud viigipunktist enamat. Lisaks sai Transi vastu juba mängu algfaasis vigastada ründaja Aleksandr Savin, kelle kohta pikalt sunnitud mängupausi pidanud Maksim Paponov täita ei suutnud. Arvestades, et kahel esimesel mängul on Sillamäe käinud vaid nelja vahetusmehega, on iga mehe rivist langemine nende jaoks eriti valus hoop.

Pärnu juhtis tänu avavooru 3:0 võidule Rakvere Tarva üle korraks isegi tabelit ja teises voorus mängiti ka Levadiaga üsna võrdselt. Hooaja algus annab seega aimu, et Marko Lelovi hoolealused pretendeerivad mitte ainult liigasse püsimajäämisele, vaid heal päeval ka tippude üllatamisele. Mullu saadi Sillamäelt kahel korral kätte viigipunkt ja hooaja viimases kohtumises, kus midagi olulist enam küll kummagi jaoks mängus polnud, jäi pärnakaid võidust lahutama vaid neli minutit, enne kui Jevgeni Kabajev ja Daniil Ratnikov kaotusseisu 2:1 võiduks pöörasid. Endise tööandja vastu saab taas võimeid proovida Martin Vunk.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Esimene kodumäng on käes. Pärnuga on meil olnud erinevad mängud ja me peame olema valmis kõigeks, aga samal ajal püstitame endale kindlad eesmärgid ja ülesanded. Praegusel hetkel on hooaeg veel oma algfaasis ning tulemusi on raske prognoosida, aga oma poolt teeme kõik, et saavutada võit ning teenida kolm punkti.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Astume väljakule sooviga võita ning parandada meie tabeliseisu. Kindlasti ootame staadionile kodupublikut meid toetama ja kuna see on hooaja esimene kodumäng, loodame, et pealtvaatajaid tuleb palju, keda me omapoolt saame rõõmustada väravatega ja võiduga.»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Mäng Sillamäega paneb meid tõeliselt proovile. Suur väljakutse näidata sisu ja distsipliini. Kuigi mäng on Sillamäel, peame oma tahtmise peale suruma. Peame mängima julgelt ja tulemuse enda kasuks keerama.»

Pärnu poolkaitsja Martin Vunk: «Meeskond on alustanud hooaega hea energia ja tahtega end tõestada. Üritame oma vormikõveras hoida stabiilset tõusvat joont ja realiseerida selle punktideks Sillamäel!»

Pärnu võib hooaja algusega rahul olla. FOTO:
Pärnu võib hooaja algusega rahul olla. FOTO: Foto: Tanel Pihelgas

Nõmme Kalju – Rakvere Tarvas

Laupäeval, 12. märtsil kell 13.00 Tallinnas Hiiu kunstmuruväljakul

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Kalju alustas hooaega 2:0 võiduga Sillamäe üle, kuid teises voorus jäädi võõrsil 1:2 alla Infonetile. Väljakukuperemeestele suudeti vastupanu osutada vaid esimesel veerandtunnil aktiivset pressingut tehes, ülejäänud mäng näitas aga, et esikolmikusse murdmiseks on Kaljul vaja veel palju tööd teha. Jätkuvalt on eemal ka võtmemängijad Ats Purje, Hidetoshi Wakui ja Tarmo Neemelo, mis jätab peatreenerile Sergei Frantsevile mängu muutmiseks üsna vähe käike.

Liiga uustulnuk Rakvere Tarvas on Paide kõrval üks kahest meeskonnast, kellel pole õnnestunud kahe esimese vooruga punkti- ega väravatearvet avada. Kui seda võis oodata, et kõrgseltskonnaga liitumine on Rakvere jaoks alguses raske, siis Flora vastu esimese kolmveerandtunniga 0:5 tahajäämist ja lõpuks saadud 0:6 kaotust vaevalt peljata osati. Tarva jaoks on mäng Kaljuga seega heaks proovikiviks – kas suudetakse teisipäevane pettumus unustada ja teisele tänavuse hooaja eeldatavale tipule ise peavalu valmistada? Tarva eest saab tõenäoliselt mängida Märten Kuusk, kes on klubis laenul just Kaljust.

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Laupäeval mängime Rakverega, kus meie fookus on kolme punkti võitmisel. Me ei saa enam mõelda Infonetilt saadud kaotusele, me ei saa seda enam muuta. Hooaeg alles algas ning palju on veel minna. Laupäeval Hiiul näeme!»

Kalju teine väravavaht Siim-Sten Palm: «Laupäeval on meil kohe uus mäng liiga uustulnukaga, kelle hooaeg ei ole siiani just hästi alanud. Kindlasti tulevad nad meie vastu täie tõsidusega. Peame enda viimasest mängust Infonetiga ainult positiivse kaasa võtma ja keskenduma eesseisvale mängule, aga seejuures ei tohi vastast alahinnata. Loodame, et mängu tuleb nautima palju poolehoidjaid.»

Tarva peatreener Valeri Bondarenko: «Premium liiga tasemega karastumise protsess on käimas. Peame olema kannatlikud ning üritame vältida eelnevates mängudes tehtud lihtsaid vigu. Kui leiame endas piisavalt enesekindlust, siis oleme võimelised Kaljut üllatama.»

Tarva kaitsja, Kaljust laenul olev Märten Kuusk: «Oleme kooliraha maksnud ja eelmisest mängust järeldused teinud. Kalju on tugev vastane, kuid tahame näidata head mängu. Võitleme iga sentimeetri nimel, et saaks avatud ka Rakvere väravaarve.»

Kaks vooru on mängitud. Kuidas Sinu lemmikul läheb?

Posted by Premium liiga on Thursday, March 10, 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles