Jalgpalli otsepilt: Levadia alistas võõrsil Paide meeskonna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 3. voorus võõrustas seni punktita Paide Linnameeskond mullust hõbdameeskonda Levadiat. Ka täna ei õnnestunud Paidel punktiskoori avada, sest Levadia teenis Siim Lutsu väravast 1:0 võidu.

Postimees tõi kell 13.00 algava mängu otsepildis vaatajateni, ülekannet kommenteerisid Kristjan Jaak Kangur ja Jonas Grauberg.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – FC Levadia

Laupäeval, 12. märtsil kell 13.00 Paide kunstmuruväljakul

Üpris üllatuslikult on Paide üks neist kahest meeskonnast, kellel kahe mänguvooru järel punktiarve avamata ja väravgi löömata. Nii avamängus Infonetiga kui ka teises kohtumises Tammekaga tuli vastu võtta 0:2 kaotus.

Arvestades, et nüüd tuleb pidada järjest mängud Levadia ja Floraga, on Paide taas lähenemas samale seisule, kus oldi mulluse hooaja alguses ehk konkurentide suhtes tuleb alustada tagaajamist. Levadia alustas hooaega seevastu Floralt saadud väärt viigipunktiga ja alistas teises voorus 1:0 Pärnu Linnameeskonna. Ajalooliselt ollakse Paidele ebamugav vastane, sest näiteks eelmisel hooajal lõppesid koguni kaks omavahelist kohtumist Levadia suure 5:1 võiduga ja huvitaval kombel andis täpselt sama lõpptulemuse ka hooajaeelne mäng halliturniiril.

Mõlemad meeskonnad on seisus, kus kahe hooaja vahel tehtud ulatuslikud muudatused tuleb unustada ja uued mängijad edukaks tervikuks liita. Levadiat ei saa seejuures aidata kamerunlasest keskkaitsja Luc Landry Tabi Manga ehk Tabi, kes sai mängus Pärnu vastu lõpuminutitel punase kaardi ja on seetõttu mängukeelu all. Veel mullu Levadiat esindanud keskkaitsja Taavi Rähn võinuks olla üks Tabi võimalikest asendajatest, ent jookseb sel hooajal väljakule hoopis Paide särgis. Oma leivaisa vastu võib mängu pääseda ka noor ründaja Mark Oliver Roosnupp, kes Levadiast selleks hooajaks Paidesse laenati.

Senises kahes mängus on Paide mehed pidanud väljakult lahkuma, pea norus. FOTO:
Senises kahes mängus on Paide mehed pidanud väljakult lahkuma, pea norus. FOTO: Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paidel tuleb kaheksa päeva jooksul kolmas raske mäng tugeva Levadiaga, aga eks kõigil teistelgi on mängugraafik sama. Peame suutma teisipäevasest kaotusest taastuda ja näidata kodus Levadia head mängu!»

Paide kapten Lauri Varendi: «Hooaeg on alanud meie jaoks kahe valusa kaotusega. Nendest kaotustest on vaja õppida ja edasi liikuda. Levadia on näidanud tugevat kaitsemängu ja nende vastu tuleb kindlasti raske ja võitluslik kohtumine. Ootame staadionile palju pealtvaatajaid ja kavatseme punktid koju jätta!»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Eesmärgid on samad nagu ikka – tahame laupäeval Paides kindlasti võita. Selleks peame parandama kaitsetööd ning mitte lubama vastasel kiiretest vasturünnakutest nõelata, samuti enda rünnakute lõpetamist. Mängus Pärnu Linnameeskonnaga oli meil päris palju momente ja nurgalööke, kuid ära õnnestus kasutada vaid üks võimalus. Just realiseerimine tundub hetkel olevat meie suurim murekoht. Paide on sitke vastane ja küllap kujuneb ka eelseisev mäng väga võitluslikuks.»

Pärnu vastu mängu ainsa värava löönud Levadai poolkaitsja Pavel Marin: «Mehed on taastunud teisipäevasest raskest, kohtumisest Pärnu Linnameeskonnaga ja kõik 18 mängijat on valmis laupäevaseks mänguks Paidega. Tuleb sama raske mäng nagu Pärnuga – võimalik, et veelgi raskem, kuna vastaste eest mängib palju kogenuid mängijaid ja ka noortekoondistes end heast küljest näidanud jalgpallureid. Tahame domineerida kogu kohtumist ning olla ees resultatiivsemad ja loovamad kui kahes eelnevas mängus. Samuti peame olema kaitses kompaktsed, et tabelisse kirja saada kolm punkti ja kolmandat mängu järjest enda värav puhtana hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles