Eesti meistrid suusaorienteerumise pikal rajal on Daisy Kudre ja Mattis Jaama

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste esikolmik.
Meeste esikolmik. Foto: Erakogu

Põlvamaal Kadajal toimunud Eesti MV suusaorienteerumise pikal rajal tulid põhiklassides Eesti meistriteks Värska OK Peko esindajad Daisy Kudre ja Mattis Jaama.

Kui naiste põhiklassis jäi eilse lühirajaga võrreldes esikolmik muutumatuks ning Daisy Kudre tõestas ka täna oma selget paremust õe Doris Kudre ning klubikaaslase Piret Pärniku ees, siis meeste põhiklassis pidasid eilne hõbe Mattis Jaama ning eilne 4. koht Gion Schnyder maha väga tasavägise lahingu kuldmedali pärast. Vaid 17 sekundiga jäi lõpuks peale noorem, sellel talvel tubli arenguhüppe teinud Mattias Jaama. Võitja sõnul õnnestus tal täna läbida rada puhtalt. 

Naisjuuniorites oli ka täna kiireim Jonne Rooma (OK Jõhvikas) ning meesjuunioride konkurentsis jäi peale Georg Caius Kutsar (OK Ilves). 

Peakorraldaja Nikolai Järveoja sõnul oli võistlejate tagasiside mitu korda lumeolude tõttu edasi lükatud võistlusele siiski ülimalt positiivne. Tänase pika raja sõidu tegi natuke eriliseks ka hea ilm: kuna start oli varem kui eilsel lühirajal, ei olnud kevadpäike jõudnud veel hangesid pehmeks soojendada ning võistlejad said nautida kiireid otselõikeid üle lagedate põldude. Siiski eksiti palju tehnilistel metsavahelõikudel ning eriti noorteklassides venisid vigade tõttu ka võitjate ajad 15-20 minutit eeldatust pikemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles