Eestlased otsisid edu keskmike hulgas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv
Kauri Kõiv Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Laskesuusatamise MMil sobib eestlaste esituste hindamiseks tuntud väljend: Harju keskmine. Päris tippseltskonda ei tõustud, mõned sportlased jõudsid hooaja või koguni karjääri parimate kohtadeni, ent MMi tasemel tähendas see vaid kohti kolmandas ja neljandas kümnes, ning leidus ka kõrbejaid. Treenerite loodetud tulemust ei tulnud ka Eesti parimaks võimaluseks peetud meeste teatesõidus.

«Lootsime teatesõidus jõuda kaheksa hulka. Teise vahetuseni olimegi pildil,» tõdes Eesti koondise suusatamise treener Kalmer Tramm. «Kahju, et kolmandas vahetuses sõitnud Roland Lessing pidi mõlemas tiirus kasutama kahte varupadrunit. Ta jäi rajale üksi, kuid grupis liikumine on ikkagi kiirem.» Lõpuks leppis Eesti 14. kohaga, võitis Norra.

MMi viimasel päeval sõidetud mass-startidesse eestlastel asja polnud. Naistest noppis kolmanda kulla Marie Dorin Habert. Talle järgnesid Laura Dahlmeier ja Kaisa Mäkerainen. Meestest võidutses norralane Johannes Bö Martin Fourcade’i ja legendaarse Ole Einar Björdaleni ees.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles