Eesti naiste jalgpallikoondis kaotas Iisraelile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste jalgpallikoondis.
Eesti naiste jalgpallikoondis. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti naiste jalgpallikoondis jätkas mänge Aphrodite Cupil, kui täna hommikul mindi vastamisi Iisraeli koondisega. Kahjuks pidi Eesti vastu võtma 0:2 kaotuse, väravad löödi 32. ja 59. minutil.

Eesti tänane algkoosseis: Imbi Hoop, Aljona Sasova (Kelly Rosen), Pille Raadik, Daniela Mona Lambin (Liis Lepik), Katrin Loo (Lisette Tammik), Signy Aarna, Kristina Bannikova (Miina Kallas), Eneli Vals, Kethy Õunpuu (Kaire Palmaru), Ketlin Saar, Sirje Roops.

Varus: Getter Laar, Liis Lepik, Kaire Palmaru, Kelly Rosen, Lisette Tammik, Miina Kallas, Merily Toom

Koondise peatreener Keith Boanas tunnistas, et mängupilt oli eestlannade poolt hea, kuid saatuslikuks said üksikud vead, mis vastaste poolt ära kasutati. «Ma tunnen, et näitasime täna oma parimat sooritust ja seda turniiri tugevaima võistkonna vastu. Oleks me samamoodi mänginud esimeses kahes mängus, olnuks meil võimalus need võita. Esimesel poolajal domineerisime täielikult, luues mitmeid võimalusi.

Kohati jäid väravast puudu vaid mõned sentimeetrid. Kahjuks nagu sellel nädalal juba kombeks on saanud, teeme me ühe vea, mis ära karistatakse – esimest korda siin turniiril koos mängiv keskkaitse paar Lambin ja Raadik läksid koos palli peale ning nende kokkupõrke järel veeres pall vabale Iisraeli mängijale, kes selle väravasse lõi. Umbes 60. minutil tuldi kontrarünnakuga läbi liini ning väravavaht ajastas oma vastutulekut veidi valesti ning pall löödi üle tema väravasse,» sõnas Boanas.

«Üldiselt on pettumus muidugi suur. Olles läbi vaadanud videomaterjali, oleme tegelikult igas mängus vastastest paremini mänginud, aga puudu on jäänud teravusest ja seda eriti vastaste värava ees. Individuaalsete vigadega oleme vastastele kergeid kingitusi andnud,» lahkas Boanas lühidalt probleemi. «Vaatamata pettumusele on see olnud meie mängijate jaoks enne hooaega vajalikuks kogemuseks. Homme on meil ees viimane kohtumine, kus on mängus ka au ja loodame näidata samasugust pingutust nagu täna, et saada mängust midagi positiivset.»

Homme kohtub Eesti turniiri viimases voorus Leeduga.

9.-17. märtsini toimub Küprosel teistkordselt Aphrodite Cup. Tegemist on arenguturniiriga, millest lisaks Eesti naiskonnale võtavad osa ka Iisraeli (FIFA ranking 59), Leedu (95), Malta (107) ja Küprose (115) koondised. Eesti asub hetkel FIFA edetabelis 82. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles