Tartu hokijanu ja alaliidu plaan noorte arendamiseks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Tartu Välk ei pidanud tänavu ametlike kohtumisi, pole fännide usk ja toetus kuhugi kadunud.
Kuigi Tartu Välk ei pidanud tänavu ametlike kohtumisi, pole fännide usk ja toetus kuhugi kadunud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu januneb jäähoki järele. Selle tõestuseks oli paar nädalat tagasi Lõunakeskuse hokiväljakul peetud sõprusmatš, kus kohalik Välk kohtus Venemaa Setun Snowmeniga – meeskonnaga, mille rivistuses mängis ka legendaarne Aleksei Jašin. Pealtvaatajaid kogunes väljaku äärde murdu. Eesti jäähoki januneb omakorda Tartu järele. Kui mullu sügisel selgus, et valitsev Eesti meister Tartu Välk jääb meistrivõistlustelt kõrvale, mängiti medalid välja vaid kolme klubi vahel. 

Seega peaks Tartu meeskonna Eesti meistriliigasse naasmine olema Eesti Jäähokiliidu eeloleva kevad-suve üks peamisi eesmärke. Alaliidu presidendi Rauno Parrase jutust selgub, et päris esikohal see prioriteetide reas pole – selleks on noortele arendava väljundi leidmine –, kuid meistriliiga taaslaienemine oleks talle meeltmööda.

«Ma sooviksin väga, et Tartu tuleks meistriliigasse tagasi ning olen valmis andma palju, et nad seda teeksid,» kinnitas Parras. «Lisaks arvan, et Tallinnas peaks olema praeguse ühe meeskonna asemel vähemalt kaks meistriliiga tasemel klubi.»

Pealinnas sai tänavu siiski tänu Pantritele näha meistriliiga tasemel hokit. Kolme meeskonna konkurentsis lepiti pronksmedalitega, kuid asi seegi… Selles valguses on oluline küsimus, miks ikkagi Välk sügisel meistriliigast loobus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles