Meldooniumit tarvitanud ujumisstaari ähvardab eluaegne võistluskeeld

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juliya Jefimova.
Juliya Jefimova. Foto: SCANPIX

Järjekordne meldooniumiga vahele jäänud sportlane on väidetavalt neljakordne ujumise maailmameister Julia Jefimova, kirjutas uudisteagentuur TASS. Agentuuri teatel on Venemaa ujumisliit Jefimova positiivsest dopinguproovist teadlik ja kui info ametlikuks saab, ootab sportlast kuni eluaegne võistluskeeld.

2013. aastal jäi Jefimova vahele DHEA steroidi tarvitamisega ja sai 16-kuulise võistluskeelu. Rinnuliujumisele spetsialiseerunud Jefimova auhinnakapis on lisaks neljale MM-kullale ka Londoni olümpiapronks 200 meetri rinnuliujumises ja kolm Euroopa meistritiitlit. Rio olümpial oleks Jefimova olnud basseinis venelaste suurim medalilootus.

Alates 2016. aasta 1. jaanuarist keelatud ainete nimekirja kuuluva meldooniumi tarvitamisega on alates aasta algusest vahele jäänud üle 100 sportlase, kellest kuulsaim on Venemaa tenniseäss Maria Šarapova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles