Meistriliiga 4. voor: Kalju ja Flora duelli teine vaatus, Tarvas püüab esimesi punkte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora alistas hooajaeelses superkarikafinaalis Nõmme Kalju 3:0.
Flora alistas hooajaeelses superkarikafinaalis Nõmme Kalju 3:0. Foto: Tairo Lutter

Jalgpalli Eesti meistriliiga neljanda vooru tipphetkeks on Nõmme Kalju ja FC Flora kohtumine. Hooaja eel peetud superkarikafinaalis jäi peale Flora, kuidas läheb seekord? Postimees toob reedel vaatajateni otsepildi Narva Transi ja Tallinna Levadia heitlusest, laupäeval aga Tartu Tammeka ja Rakvere Tarva tähtsa mängu.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Narva Trans – FC Levadia

Reedel, 18. märtsil kell 19.00 Narvas FAMA kunstmuruväljakul

Meistriliiga 4. vooru avavad Narvas sealne Trans ja Tallinnast külla sõitev Levadia. Trans alustas hooaega kahe viigiga ja ehkki ka Flora vastu näidati eelmises voorus südi mängu, on piirilinna meeskonnal kolme vooru järel tabelis vaid kaks punkti. Levadia on seevastu mänginud üsna kahvatult, ent kirjutanud liigatabelisse ühe 0:0 viigi kõrvale kaks 1:0 võitu Pärnu ja Paide üle, mis annab neile tabelis kolmanda koha. Transil on väravaid viis, aga koht tabelis alles kaheksas.

Transi ei saa jätkuvalt aidata Vitali Andrejev, kes kannab avavooru eemaldamise järgselt kahemängulist lisakaristust. Levadia peatreener Sergei Ratnikov saab seevastu taas kasutada keskkaitsjat Tabit, kes oli eelmises voorus mängukeelu all. Poolkaitsja Marek Kaljumäe liikus kahe hooaja vahel Transist tagasi Levadia ridadesse.

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Kahjuks hooaja algus pole õnnestunud, aga oleme mänginud ainult kolm mängu ning ma olen kindel, et meie eesmärk on ikka veel saavutatav.»

Transi kaitsja Viktor Plotnikov: «Tasakesi parandame oma mängu, arusaam mängijate vahel on ka juba parem. Töötame jätkuvalt vigade parendamise kallal, ning tulemus sõltub ainult meie ettevalmistusest. Mängime võidule!»

Levadia abitreener Urmas Hepner: «Narvas on alati raske mängida, eeldatavasti kujuneb ka reedeõhtune kohtumine väga võitluslikuks ja haaravaks. Peame oma mängu parandama just selles plaanis, et kui lööme ise esimese värava ja läheme juhtima, siis suudame ka edasi mänguplaanist kinni hoida ja vastastele oma mängu peale suruda. Mänguks häälestumine ja võitlustahe on meil väga head ning senised tulemused samuti korralikud, nüüd üritame mängupildi paremaks saada.»

Levadia poolkaitsja Pavel Marin: «Tahame Narvas teha sellise mängu, millega võime ise rahule jääda. Lisaks võidule soovime näidata ilusat jalgpalli.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tartu Tammeka – Rakvere Tarvas

Laupäeval, 19. märtsil kell 13.00 Tartus Annelinna kunstmuruväljakul

Tammeka ja Tarva kohtumine kujuneb juba hooaja nii varases faasis «kuue punkti mänguks», sest eeldatavasti mängivad siin jagatavad punktid suurt rolli hooaja lõppseisus. Tammeka alustas hooaega kenasti, noppides viigipunkti Transilt ja kolm punkti Paidelt, ent eelmise vooru 0:4 kaotus Infonetilt tõi tartlased tagasi maa peale.

Liiga uustulnuka Rakvere vastu ollakse siiski selgelt soosikurollis. Tarvas, kes on seni kaotanud kõik kolm mängu ja lasknud endale lüüa 12 väravat, avas eelmises voorus vähemalt Kalju vastu väravatearve, ehkki kaotas lõpuks 1:3. Tammeka vastu võib uustulnuk mõelda ka esimestest punktidest.

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Ajalugu on näidanud, et siiamaani pole Eesti kõrgliigas keegi veel null punkti peale jäänud. Toetudes statistikale julgen arvata, et seda ei juhtu ka Rakverega, seetõttu peame valmis ja tähelepanelikud olema. Just Tammeka vastu on Rakvere lootused ja ootused punktide saamiseks kõrged. Oleme hästi valmistunud ja pole saladus, et koduväljakul rahuldab meid Rakvere pullide vastu ainult võit!»

Tammeka poolkaitsja Martin Miller: «Kuna mäng on Premium liiga uustulnukaga, siis vastasest teame vähe. Vastast alahinnata kuidagi ei või ja meie lähme väljakule endast maksimumi andma. Kuna mäng toimub meie kodus, siis lähme platsile suure enesekindlusega ja loodame, et meie arvukas ja asjalik publik on meile toeks!»

Tarva peatreener Valeri Bondarenko: «Kohtumine Tammekaga näitab, kas oleme suutnud esimestest mängudest piisavalt õppida. Tulemus selles mängus on meie jaoks väga oluline.»

Tarva poolkaitsja Toomas Kiis: «Laupäeval on ülioluline mäng Tartus Tammekaga. Loodetavasti on kooliraha nüüd makstud ning on aeg lõpuks hakata punkte teenima! Püüame Kalju mängus tehtud vead laupäeval heastada. Tartus on alati hea kodune mängida ning kindlasti on Tartusse tulemas ka omajagu Pulle, kes õhkkonna veel kodusemaks muudavad!»

Superkarikafinaalis oli Flora Kaljust kindlalt üle. FOTO:
Superkarikafinaalis oli Flora Kaljust kindlalt üle. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Nõmme Kalju – FC Flora

Laupäeval, 19. märtsil kell 16.00 Tallinnas Hiiu kunstmuruväljakul

Mängu näitab otsepildis ETV.

Kalju ja Flora esimene tänavune duell peeti juba enne liigahooaja algust, kui mullune karikavõitja ja meister kohtusid superkarikafinaalis. Kindla 3:0 võidu võttis Flora ja sama hooga on jätkatud ka liigas, kus ainus pettumus on seni avavoorus Levadiaga tehtud 0:0 viik. Kahes järgmises mängus on Tarvale ja Transile löödud üheksa väravat ning enda puur jätkuvalt puhas hoitud. Kalju pole seevastu oma mängu seni korralikult käima saadud, sest lisaks võitudele Sillamäe ja Tarva üle jäädi mänguliselt selgelt alla Infonetile. Sedapuhku on Flora vastu koduväljakueelis kasutada Kaljul ning selle toel üritatakse alustuseks tiitlikaitsja nullimängude seeriale punkt panna.

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Me ei alustanud hooaega väga hästi, kuid ka mitte halvasti. Meil on kaks võitu ja kaotus. Aga ma arvan, et samm-sammult muutub meie võistkond ühtlasemaks ja muutub tugevamaks. Flora mäng on derby, sest mõlemad meeskonnad mängivad kvaliteetselt ning mõlemad meeskonnad võitlevad tiitli nimel. Võitjat on raske ennustada, aga loodame võita. Usun, et Hiiule tuleb palju inimesi, sest me oleme hakanud aina paremini mängima ning mängime kodus!»

Kalju kaitsja Karl Mööl: «Muidugi tahaks võita, eelmine mäng kripeldab veel. Parandamiskohti on kõvasti ning siin ei olegi midagi mõelda – tahame seda kolme punkti võita! Flora on jätnud hea mulje, hoiavad palli ning mängivad kontrate peale. Fännid, tulge kindlasti toetama, väga oluline on seekord need kolm punkti ära võtta ja minna hea emotsiooni pealt edasi.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Teame, et Kalju vastu midagi kerget tulemas ei ole ja tegemist saab olema tugeva mänguga. Uue treeneri käe all on Kaljul kindlasti uued ideed ja mängupilt, ka on Kaljus omajagu uusi mängijaid, nii et meiegi jaoks on olukord selles mängus uus. Kutsun inimesi kaasa elama, mängijatele on suurtes mängudes publikust tulev lisaenergia kindlasti väga tähtis!»

Flora keskkaitsja Nikita Baranov: «Tuleb hea mäng ja tihe tööpäev, palju võimalusi ja kõva andmine. Oleme selleks valmis. Kaljul on head ründajad, aga ka meil on omad trumbid ja kaitses läheme järjekordset nullimängu tegema!»

Sillamäe Kalev – Paide Linnameeskond

Laupäeval, 19. märtsil kell 13.00 Sillamäe kunstmuruväljakul

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Paidel pole seni tabelis ainsatki punkti ega ainsatki väravat. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva teataja
Paidel pole seni tabelis ainsatki punkti ega ainsatki väravat. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sillamäe sammub tõusvas joones – kui avavoorus kaotati Kaljule, siis teises saadi Transilt kätte viigipunkt ja kolmandas kohtumises tuli juba võit Pärnu üle. 4:1 skoor näitab, et Sillamäe võib heal päeval oma mängu kenasti käima saada. Suurima murena on meeskonna pingil kahes esimeses voorus olnud vaid neli ja viimati ainult kolm mängijat, mis jätab peatreenerile Deniss Ugarovile mängu muutmiseks väga vähe käike.

Paide juhendaja Urmas Rooba on enne kohtumist juba väikese surve all, sest hooaja eel esinelikule kannaleastumisest rääkinud klubi on kolme esimese mängu järel sootuks punktita. Veelgi enam, ainsa meeskonnana pole suudetud ka väravatearvet avada. Viimati kaotati 0:1 Levadiale, ent mängupildilt väärinuks Paide enamat kui järjekordset kaotust. Paidel on tänavu mullusest pikem pink ja just see võib Sillamäe vastu otsustavaks saada.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Paide Linnameeskonna vastu on meil alati raske mängida. Ükskõik, millisel tabelikohal nad asuvad, on nad alati võimelised üllatama. Me peame olema valmis kõigeks, realiseerima oma momendid ja mängima distsiplineeritult kaitses. Kui täidame kõik oma ülesanded, siis tuleb ka tulemus.»

Sillamäe keskkaitsja Deniss Tjapkin: «Eelmises voorus teenisime esimese võidu ning tahaksime jätkata samas tempos ka edasi. Laupäeval on meil veel üks võimalus punkte teenida ja tahaksime veel üks kord rõõmustada võiduga nii ennast kui ka kodupublikut, keda me kutsume staadionile meid toetama.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Sillamäe on näidanud viimastes mängudes head minekut ja suutnud kahe mänguga lüüa seitse väravat. See näitab, et me peame mängima kaitses väga meeskondlikult. Tähtis on rünnakul oma momendid ära realiseerida.»

Paide äärekaitsja Michael Lilander: «Esimesed mängud on olnud meie jaoks keerulised. Mäng Sillamäe vastu on ideaalne võimalus võtta hooaja esimesed punktid. Oleme eelnevate mängude olukorrad üle vaadanud ning valmis pingutama ühiste eesmärkide nimel!»

Pärnu Linnameeskond – FC Infonet

Laupäeval, 19. märtsil kell 13.00 Pärnus Mai tänava kunstmuruväljakul

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Pärnu hooaja algus on olnud vastuoluline, sest kui avavoorus võeti 3:0 võit Tarva üle ja teises voorus mängiti võõrsil Levadiaga nagu võrdne võrdsega, siis kolmandas kohtumises jäädi ootamatult suurelt 1:4 alla Sillamäele. Infonet on samal ajal ainus meeskond, kel tabelis kirjas täisedu ehk kolm võitu. Järgemööda on alistatud nii Paide, Kalju kui ka Tartu Tammeka, kellest oldi viimati üle koguni 4:0. Kui võit Kalju üle näitas, et Infonet suudab taktikaliselt üle mängida teise pretendendi medalikohale, siis Tammeka vastupanu kiire mahasurumine oli märk sellest, et ka tabeli eeldatavalt teise poole meeskondade vastu osatakse oma paremus maksma panna.

Infonetil on kolme vooru järel ainsana tabelis vaid võidud. FOTO:
Infonetil on kolme vooru järel ainsana tabelis vaid võidud. FOTO: Foto: Liis Treimann

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Infonet on alustanud hooaega väga edukalt. Teinud kahe hooaja vahel komplekteerimisel täiendusi ning tugevdanud oma võistkonda samm sammult. Mäng Premium liiga liidriga ei saa olema kergete killast, aga õnneks on tegemist jalgpalliga, kus alati on mõlemal võistkonnal võimalus võita. Mida tugevam on meie vastane, seda paremini peame meie mängima. Iga punkt on meile kulla hinnaga.»

Pärnu keskkaitsja Karl Palatu: «Kodumäng liiga liidri vastu, kes on alustanud hooaega hästi ning kelle ambitsioonid on väga kõrged. Läheme oma kodus kodupubliku toel vastastele tugevat lahinguta andma, et teenida tabelisse juurde punkt või kolm.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Valmistume selleks mänguks väga tõsiselt, mõistes, et Pärnut võita ei saa olema lihtne. Vastane mängib fännide toetusel ning suure sooviga, mis aga omakorda tähendab, et midagi nii lihtsalt nad meile ära ei anna. Ka sel korral peame end tõestama ning väljakul võitlema, et säilitada esimest kohta enne väikest pausi ning valmistuda hea tujuga mänguks Floraga.»

Infoneti keskkaitsja Vladimir Avilov: «Laupäeval ootab meid ees külalismäng Pärnus. Väga vale oleks arvata, et mäng tuleb lihtne. Vastast ei tohi alahinnata, kuna Pärnu Linnameeskond mängib kodus hästi ning distsiplineeritult. Meeskond on võitluseks valmis. Meeskond peab olema distsiplineeritud, keskendunud ning andma endast 100%. Lähme Pärnust kolme punkti võtma!»

Tsitaadid: Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus

Tabeliseis:

  1. FC Infonet 9 punkti
  2. FC Flora 7 p
  3. FC Levadia 7 p
  4. Nõmme Kalju 6 p
  5. Sillamäe Kalev 4 p
  6. Tartu Tammeka 4 p
  7. Pärnu Linnameeskond 3 p
  8. Narva Trans 2 p
  9. Paide Linnameeskond 0 p
  10. Rakvere Tarvas 0 p
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles