Mis pakkus lõppeval spordiaastal suurima elamuse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas võitis Eesti meistriliigas hõbeda.
Rakvere Tarvas võitis Eesti meistriliigas hõbeda. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

2010. aasta hakkab tasapisi lõppema, homme õhtul selguvad selle aasta parimad mees- ja naissportlane, parim võistkond ning ka parim treener. Postimees.ee küsib aga, mis või kes pakkus lõppeval aastal spordisõpradele suurima elamuse?

Eestlastel kahtlemata on, mida lõppevast aastast mäletada, alustades Vancouveri taliolümpiamängudega, kus Kristina Šmigun-Vähi võitis naiste murdmaasuusatamise 10 km vabatehnikasõidus hõbemedali, Andrus Veerpalu aga tuli meeste 50 km ühisstardiga klassikasõidus kuuendaks, lisaks tegi ilusa üllatuse Priit Viks, kes sai laskesuusatamise meeste 20 km distantsil 20. koha.

Karjääri edukaim hooaeg oli Eesti esitennisistil Kaia Kanepil, kes suutis pärast mõõna-aastat raskest seisust välja tulla, jõudes kahel järjestikusel suure slämmi turniiril – Wimbledonis ja US Openil – kaheksa parema sekka ehk veerandfinaali, lisaks võitis ta juulikuus Palermos oma karjääri esimese WTA turniiri ning lõpetas aasta maailma edetabelis 22. kohal.

Väga hea aasta oli ka Eesti sumomaadlejal Kaido Höövelsonil ehk Barutol, kes tegi järjepanu häid turniire ja kerkis maikuus sumohierarhias teisele kohale, tõustes ozeki’ks.

Korvpallisõpradel pani südamed kiiremini põksuma Rakvere Tarva imeline hooaeg, mis pälvis Eesti meistrivõistluste finaaliga, kus Virumaa meeskond pidi lõpuks Tartu Rocki paremust tunnistama.

Eesti võrkpallikoondis alistas kahe mängu kokkuvõttes kindlalt suurte traditsioonidega Hollandi koondise ja jõudis teist korda järjest Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.

Ka Eesti jalgpallikoondisel oli võrdlemisi korralik aasta, magusaim võit saadi võõrsil, kui EM-valikmängus alistati 3:1 tugev Serbia koondis.

Hea aasta oli ka noorel vormelipiloodil Kevin Korjusel, kes sai Renault Eurocup 2.0 sarjas üldvõidu ja tegi sellega ilusa alguse vormel-1 sarja pürgimiseks.

Aasta lõpuosas pakkus ilusa üllatuse ka seni nappide kaotustega leppima pidanud epeevehkleja Nikolai Novosjolov, võites Pariisis peetud maailmameistrivõistlustel kuldmedali.

Ka ujujad olid aasta lõpus suurepärases hoos. Esmalt võitis Triin Aljand lühiraja EMil 50 m liblikujumises pronksmedali ning seejärel tegid nii Aljand kui Jane Trepp korraliku esituse lühirajaujumise MMil, kus parimaks jäi Trepi neljas koht 100 m kompleksujumises.

Kindlasti on meeldejäävaid sündmusi nii Eestis kui ka rahvusvahelisel spordimaastikul veelgi, seetõttu küsimegi – millise sportlase eduteele elasite kõige rohkem kaasa? Milline spordisündmus pakkus suurima elamuse? Mis lõppeva spordiaasta sündmustest enim meelde jääb?

Kirjutage oma arvamus kommentaaridesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles