Tippkohtunik soovitas jalgpalluritel rohkem kukkuda?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Webb
Howard Webb Foto: SCANPIX

Sellest hooajast Inglismaa meistriliigas mängiva jalgpalliklubi Blackpooli kaitsemängija Ian Evatt tuli lagedale üsna šokeeriva avaldusega – mehe sõnul olevat Inglismaa tippkohtunik, tänavu jalgpalli MMi finaali vilistanud Howard Webb soovitanud homme Liverpooliga kohtuvatel Blackpooli meestel kergemini kukkuda, kuna siis on kindlam, et nad teenivad karistuslöögi.

Inglismaa jalgpalliliit soovib soojendada mängijate ja kohtunike vahelisi suhteid ning seetõttu käivad vilemehed jalgpalluritega kohtumas, viimati käis Blackpooli meeste juures 39-aastane Webb, vahendab Daily Mail.

«Howard selgitas meile, kuidas kohtunikud otsuseid vastu võtavad,» rääkis Evatt. «Ta rääkis kõik ausalt ära ja ütles, mis me valesti teeme. Näiteks rääkis ta mulle, miks ta ei vilistanud ära Carlos Tevezi minu vastu tehtud viga – ta ütles, et olin liiga aus ja jäin jalgadele, aga kui oleksin maha kukkunud, olnuks tal lihtsam otsustada.»

«Ilmselt oleme liiga naiivsed,» jätkas Evatt. «Enamik meist on ju tulnud esiliigast, seal on mäng märksa ausam. Meistriliigas käibki niimoodi, et kui kukud, siis tavaliselt vilistatakse vastasele viga. Jutt pole otseselt petmisest, aga ilmselt peaksime vahel olema vähem naiivsed ja murule kukkuma kui meile viga tehakse.»

Tänu üleminekumängudele meistriliigasse tõusnud Blackpool on viimase nelja mänguga kogunud kaheksa punkti ja nad paiknevad praegu liigatabelis 10. kohal, kaotades 5. kohal olevale Tottenhamile vaid viie punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles