Video: võidukas Prevc lõpetas unelmate hooaja järjekordsete rekorditega (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Prevc oli tänavu hüppemägedel pidurdamatus hoos.
Peter Prevc oli tänavu hüppemägedel pidurdamatus hoos. Foto: SCANPIX

Suusahüpete MK-sarjale tõmmati joon alla Planica lennumäel, kus sloveenid said kodupubliku rõõmuks kaksikvõidu. Hooaja valitseja Peter Prevc hüppas 238 ja 241,5 meetrit ning sai 435,0 punktiga kindla esikoha, teine oli 420,4 punktiga tema kaasmaalane Robert Kranjec.

Kolmanda koha sai norralane Johann Andre Forfang, kes kogus 405,4 punkti ja edestas vaid 1,2 punktiga elavat legendi Noriaki Kasaid. MK-sarja kokkuvõttes oli Prevci jaoks tegu tänavuse 15. etapivõidu ja 22. poodiumikohaga. Mõlemad saavutused märgivad uut rekordit. Kokku peeti sel hooajal 29 etappi, lisaks esikolmikukohtadele oli Prevc kaks korda neljas, kaks korda viies, korra kuues ning sai korra 9. ja hooaja kõige halvemal võistlusel korra ka 11. koha.

Hooaja kokkuvõttes kogus üldvõidu juba ammu enne tänast kindlustanud Prevc 2303 punkti, mis on samuti uus tipptulemus. Teise koha saanud sakslast Severin Freundi, kes oli täna seitsmes, edestas ta 813 punktiga. Kolmas oli üldarvestuses norralane Kenneth Gangnes, kes kogus 1348 punkti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles