Tanel Leok lõpetas Briti meistrivõistluste avaetapi kolmandana

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lyngi poodium (vasakult): Shaun Simpson, Tommy Searle ja Tanel Leok.
Lyngi poodium (vasakult): Shaun Simpson, Tommy Searle ja Tanel Leok. Foto: MVR-D Husqvarna Team / Facebook

Lyngi krossirajal sõideti käesoleva aasta Briti motokrossi meistrivõistluste avaetapp, kus startisid ka eelmisel aastal samad meistrivõistlused teise ja kolmandana lõpetanud Tanel Leok ja Gert Krestinov.

MX1 klassi kvalifikatsioonis näitas Leok (Husqvarna) Tommy Searle (Kawasaki) ja eelmise aasta meistri Shaun Simpsoni (KTM) järel kolmandat aega, Krestinovi (Honda) parim ringiaeg oli 10.

Esimeses sõidus sai Leok hea stardi ja juhtis sõitu, kuid siis möödusid temast Simpson ja Searle, kes otsustasid ka esikoha saatuse. Searle tempo oli teistele eile liig ja mees möödus ka Simpsonist ja võitis kindlalt sõidu. Leok ületas lõpujoone kolmandana ja samuti hea sõidu teinud Krestinov kuuendana.

Päeva teises sõidus ei leidunud taas vastast Searlele, kes võttis ka sellest võidu. Simpson sõitis end taas teiseks ning Leoki ees kolmandana lõpetas avasõidu 8. mees Jake Nicholls (Husqvarna). Hea stardi teinud ja kolmandal kohal sõitnud Krestinov kahjuks kukkus ja langes mitmeid kohti ning oli lõpuks kümnes.

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku Searle (50 punkti), Simpson (44 p) ja Leok (38 p), Krestinovile kuulus 26 punktiga 8. koht.

Briti meistrivõistlused jätkuvad 24. aprillil Canada Heights’i krossirajal. Enne seda osalevad nii Leok, kui ka Krestinov Hollandis Valkenswaardis toimuval MM-etapil, mis toimub juba eeloleval nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles