Video: Anieri koduklubi mängus nähti erakordset vahetusteruletti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dundee Unitedi ja Dundee FC kohtumine.
Dundee Unitedi ja Dundee FC kohtumine. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anieri koduklubi Dundee Unitedi mängus linnarivaali Dundee FC-ga nähti harvaesinevat olukorda, kui võõrsil mänginud Dundee FC peatreener Paul Hartley pidi tegema mitu sunnitud vahetust.

Algkoosseisu kuulunud bulgaarlane Kostadin Gadzhalov sai juba 16. minutil vigastada ja vahetati välja. Tema asemel tuli platsile sakslane Thomas Konrad. 40. minutil sai Konrad aga hoobi vastu jalga ega suutnud samuti mängu jätkata. Hartley saatis tema asemel väljakule Nicky Low.

Poolajaks juhtis Dundee FC sellegipoolest Kane Hemmingsi kahest väravast 2:0, ent peagi pärast teise poolaja algust kiskusid asjad nende jaoks jälle viltu. Väravavaht Scott Bain tegi penaltiväärilise vea Unitedi ründaja Billy McKay vastu ja saadeti punase kaardiga platsilt minema. Hartley pidi varuväravavahi David Mitchelli platsile saatmiseks kellegi väljakumängijatest välja vahetama ja ohvriks langes ei keegi muu kui Low, kelle mäng oli jõudnud kesta napilt üle kümne minuti.

Low kui vahetusmehe vahetusmees siirdus seega tagasi pingile, et teha ruumi... vahetusmehele. Mitchell ei suutnud McKay penaltit tõrjuda ja tagatipuks tõi McKay täpne löök kohtumise esimesel lisaminutil Unitedile ka 2:2 viigi eest punkti. Kahes eelnevas mängus Unitedi eest kokku kolm väravat löönud Anier tuli kolmandat mängu järjest platsile algkoosseisus, ent vahetati 68. minutil Edward Ofere vastu välja.

Liigatabelis on Dundee United endiselt viimasel ehk 12. kohal, olles kogunud 21 punkti. Eelviimasel real olevast Kilmarnockist lahutab neid seitse punkti, lisaks on Unitedil mäng varuks. Dundee FC on 37 punktiga tabelis seitsmes.

Dundee Unitedi peatreener Mixu Paatelainen rõõmustab viigivärava üle. FOTO: Scanpix
Dundee Unitedi peatreener Mixu Paatelainen rõõmustab viigivärava üle. FOTO: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles