Eestlaste suusatalv: üksikud punktid, haigused ja soovimatus teha koostööd (1)

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel.
Peeter Kümmel. Foto: NordicFocus

Suusatalve kokkuvõttes vaatavad eestlastele vastu kurvad numbrid. MK-sarja punkte teenisid kaks murdmaasuusatajat ja kolm kahevõistlejat, kuid kõik need olid üksikud, justkui üle noatera 30 parema hulka pääsemised. Suusahüppajad jäid sootuks nullile. Viimaste talvede valguses pole tegemist üllatusega – pigem peegeldab see kõik juba mõnda aega Eesti suusatamises valitsevat olukorda.

Sprinter Peeter Kümmel sai MK-sarjas üheksa punkti ja oli kokkuvõttes 127., Raido Ränkeli kontosse jäi kuus silma ja 136. koht. Hooaja eel rääkis Kümmel soovist jõuda tagasi sprinterite niinimetatud kuuma gruppi, kuid mõistagi jäi see nii nappide punktide juures püüdmatuks unistuseks.

«Kahjuks tulid tervisehädad peale just siis, kui jõudsin hooaja parimasse vormi,» nentis Kümmel. Parima vormi saavutas ta hooaja lõpus. Esmalt jõudis ta Lahtis punktidele ja lootis tänavuse MK-sarja viimastel etappidel Kanadas tõusta kõrgemale, kuid tervis vedas meest alt ning Kanadas jäid isegi kotid lahti pakkimata. Sellega oli hooaeg sisuliselt lõppenud, nädalavahetusel aitas ta hädaabi korras vaid oma koduklubi Eesti meistrivõistluste teatesõidus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles