Vaata videot: korvpalli Meistrite Liiga esitles Pariisis formaati

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik

Täna toimus Pariisis FIBA Meistrite Liiga esitlus, millest võttis osa üle 200 külalise. Sai teatavaks, et uues sarjas hakkab 2016-17 hooajal kaasa lööma 56 klubi 30st Euroopa riigist.

Põhiturniirile pääseb 32 meeskonda, neist 24 saavad koha sportliku printsiibi alusel automaatselt, ülejäänud kaheksa põhiturniiril osalejat selguvad 27. septembril algaval kvalifikatsiooniturniiril. Põhiturniiril jagatakse 32 meeskonda nelja kaheksaliikmelisse alagruppi, kus kõik mängivad kõigiga kodus-võõrsil süsteemis läbi.

Igast alagrupist pääseb play-off’i (mis mängitakse süsteemis «kahe mängu kokkuvõttes parem») neli paremat meeskonda. Alagrupiturniiril 5. ja 6. koha saanud meeskonnad jätkavad mängimist FIBA Euroopa karikasarja play-off’is.

«Tänasega on kindel see, et Eesti meistriliiga võitja pääseb Meistrite Liiga kvalifikatsiooni ehk 56 klubi sekka,» lausus alaliidu pressiteate vahendusel Pariisis presentatsioonil viibinud EKLi peasekretär Keio Kuhi. «Otse 32 hulka Eesti meister ei pääse. Kvalifikatsioonis tuleb pidada suure tõenäoususega kaks ringi.»

Kuhi lisas: «Kõik klubid, kes alustavad 32 hulgas või pääsevad 32 hulka, teenivad ainuüksi selle eest liigalt 100 000 eurot.» Veel lausus Kuhi, et need klubid, kes ei pääse Meistrite Liigasse, hakkavad mängima tugevuselt teises FIBA liigas ehk FIBA Europe Cupil. Sellesse liigasse saab Eesti tõenäoliselt teisegi koha.

Kaheksa kuu jooksul peetakse kokku 300 mängu. Kohtumised toimuvad kolmapäeviti ja neljapäeviti, et võimalikult vähe segada koduseid meistrivõistlusi. Hooaeg kulmineerub 28.-30. aprillil 2017 peetava Final Four turniiriga. 

Debüüthooajal ehk 2016/17 on klubidele vahel jagamiseks garanteeritud 4,5 miljonit eurot – edukam teenib rohkem. Võitja saab kätte 500 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles