Endine FIA president: varasemalt oleks Fernando Alonso surma saanud (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso avarii Austraalia vormel-1 etapil.
Fernando Alonso avarii Austraalia vormel-1 etapil. Foto: SCANPIX

Austraalia vormel-1 etapil elas ränga avarii üle McLaren-Honda piloot Fernando Alonso, kes pääses õnneks avariist tõsiste vigastusteta. Endine Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Max Mosley leidis, et 15 kuni 20 aastat tagasi oleks sarnane avarii lõppenud surmajuhtumiga.

Mosley pööras FIA presidendina turvalisusele tõsist tähelepanu pärast Ayrton Senna surmajuhtumit 1994. aastal, kirjutab The Telegraph.

«Arvan, et ta ei oleks ellu jäänud,» vastas Mosley, kui tema käest uuriti, mis oleks sarnase õnnetuse puhul juhtunud 15 kuni 20 aastat tagasi. «Detailse analüüsita on muidugi keeruline midagi täpset öelda, kuid üldiselt võttes lõppesid toona sellised õnnetused surmaga. Tundub, et õnneks on praeguseks turvalisus paranenud.»

«Kahjuks juhtub ikka raskeid õnnetusi nagu läks Jules Bianchiga,» tunnistas Mosley, et päris turvaliselt ei saa end siiski vormeliroolis kunagi tunda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles