Maailma parim jalgpallikoondis jääb terroristide tõttu taas tähtsast mängust ilma?

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia jalgpallikoondis.
Belgia jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA edetabelis esikohta hoidval Belgia koondiseil jäi novembris terroriohu tõttu Brüsselis pidamata maavõistlusmäng Hispaaniaga. Nüüd on õhus võimalus, et ära jääb ka belglaste järgmine mäng.

Novembris jäi Belgia ja Hispaania kohtumine Brüsselis ära kõrge terroriohu tõttu, toona oli vaid mõni päev varem toimunud ränk terrorirünnak Pariisis. Täna kärgatasid pommid Brüsselis ja suviseks EM-finaalturniiriks üheks favaoriidiks kerkinud Belgia jättis tänase koondise trenni ära.

Belgia peaks järgmise nädala teisipäeval Brüsselis kohtuma Portugaliga, kuid nüüd on matši toimumine sattunud tõsise kahtluse alla.

«Täna ei ole jalgpall tähtis. Treening on tühistatud,» teatas Belgia koondise ametlik Twitter.

Belgia koondis on suvel Prantsusmaal peetaval EM-finaalturniiril üheks favoriidiks. EMil on Belgia ühes alagrupis Itaalia, Iirimaa ja Rootsiga. EMi eel on belglastel praeguseks planeeritud veel kolm maavõistlusmängu, millest juuni alguses peaksid kaks taas toimuma Belgias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles