Laskesuusalegendil avastati kaugele arenenud vähk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaus Siebert
Klaus Siebert Foto: www.biathlon-online.de

Valgevene laskesuusatamise koondise sakslasest peatreeneril Klaus Siebertil avastati kaugele arenenud käärsoole vähk.

Oma karjääri jooksul maailmameistrivõistlustelt kolm kuldmedalit ning kolm pronksi võitnud 1980. aasta olümpiahõbe Siebert tundis pisut enam kui nädal tagasi Sloveenias Pokljukas peetud MK-etapil alakõhus tugevaid valusid ning seetõttu polnud ta võistluste ajal oma tavapärases kohas ehk lasketiirus binokli taga, vahendab biathlon-online.de.

Eelmise nädala esmaspäeval viidi 55-aastane Siebert haiglasse. «Kahjuks selgus, et Klaus Siebertil on kaugele arenenud käärsoole vähk,» teatas Valgevene laskesuusatamise föderatsioon.

Neljapäeval tehti Siebertile erakorraline operatsioon, mis läks arstide sõnul hästi. «Ta alustas ka keemiaraviga. Arstid annavad lootust, et ta suudab vähist võitu saada, kuid paranemiseks võib minna mitu kuud,» sõnas Valgevene laskesuusatamise föderatsiooni esindaja. «Kogu meie tiim toetab teda, soovime Klausile ja tema perekonnale jõudu, et sellest jagu saada.»

Sieberti juhendatav Valgevene koondis on viimaste aastatega suure arengu teinud, praegune silmapaistvaim täht on 24-aastane Darja Domratšjova, kes asub MK-sarja üldarvestuses kuuendal kohal. Sel hooajal on Domratšjova kolmel korral poodiumile jõudnud.

Lisaks Valgevenele on Siebert juhendanud ka Saksamaa, Austria ja Hiina koondisi, ta on olnud selliste nimekate Saksamaa laskesuusatajate nagu Ricco Grossi, Carsten Pumpi ja Katja Beeri treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles