Brüsseli terroristi vend oli Belgia tippsportlane (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Najim Laachraoui.
Najim Laachraoui. Foto: Reuters / Scanpix

Üks teisipäeval Brüsseli lennujaamas end õhku lasknud enesetaputerroristidest oli Belgiale taekwondos kolm maailmameistrivõistluste medalit võitnud Mourad Laachraoui vend Najim Laachraoui, kirjutas Daily Mail.

Maroko päritolu Laachraoui pere oli äärmuslike vaadetega 25-aastasest Najimist võõrandunud. Kui Najim kuulutati pärast novembris toimunud Pariisi terrorirünnakuid tagaotsitavaks, kuulas politsei üle ka tema isa, kes tunnistas, et pere pole Najimist juba kolm aastat kuulnud ja neil on poja pärast häbi. Lisaks kardeti, et Najimi tegevus võib ohustada vanema venna Mouradi sportlaskarjääri.

29-aastane Mourad Laachraoui tuli 2015. aasta MMil hõbedale, lisaks on ta võitnud ka kaks MM-pronksi.

Rünnakutes Brüsseli lennujaamale ja metroole hukkus kokku 34 inimest, lisaks aitas Najim Laachraoui valmistada pommiveste Pariisi terroriaktide jaoks, kus sai novembris surma kokku 130 inimest. Pikalt arvati, et Laachraoui on jooksus, aga eile õhtul väitsid Belgia uurijad, et ta oli üks kahest mehest, kes lasi end Brüsseli lennujaamas õhku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles