Piinlik prohmakas: Briti tippajaleht mälestas Johan Cruyffi vale mehe pildiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Cruyff.
Johan Cruyff. Foto: SCANPIX

Briti ajaleht The Guardian sai hakkama piinliku eksimusega, kui avaldas järelehüüde eile 68-aastaselt taevastele jalgpalliväljakutele siirdunud hollandlasele Johan Cruyffile, kuid illustreeris seda kogemata vale mehe pildiga.

Artiklile lisatud fotol polnud paraku Cruyff, vaid hoopis Rob Rensenbrink. Ehkki kaks kunagist Hollandi koondislast nägid mängijapäevil tõepoolest väga sarnased välja, olnuks heaks vihjeks meeste pükstel näha olev number. Nimelt mängis 46 korda Hollandi koondist esindanud ja 14 väravat löönud Rensenbrink numbri 15 all, Cruyff kandis aga numbrit 14.

Lisaks oli pilt tehtud 1974. aasta MMil, kus Rensenbrink kandis sarnaselt kõikidele teistele Hollandi koondislastele Adidase kolme triibuga särke. Cruyffi särgivarrukail oli aga vaid kaks triipu, sest teda sidus isiklik sponsorleping Pumaga, mille kohaselt ta ei tohtinud konkureerivate firmade spordiriietes mängida. Hollandi alaliit jõudis sestap Adidasega erikokkuleppele, et Cruyffi särgilt võetakse üks triip ära.

Prohmaka tegi Cruyffile austust avaldades ka Manchester Unitedi poolkaitsja Morgan Schneiderlin, sest prantslane postitas Instagrami kogemata foto, kus oli kujutatud hoopis 1974. aasta MMil hollandlaste väravat kaitsnud Jan Jongbloedi. Lisaks kirjutas Schneiderlin pildi alla Cruyffi nimeks «Yoan Cruyff», kuid mõistis peagi eksitust, kustutas postituse ja avaldas uue juba korrektsel kujul.

Allpool lisatud piltidest ülemisel on ekraanitõmmis Guardiani eksimusest, alumisel fotol aga vasakul Portland Timbersi särki kandev Rob Rensenbrink ja paremal Johan Cruyff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles