Fotod: «Me räägime jalgpalli» tõi Ida-Virumaa noored kohtuma Pareiko ja Stepanoviga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Me räägime jalgpalli 2016».
«Me räägime jalgpalli 2016». Foto: www.fclokomotiv.eu

Tänu Eesti Jalgpalli Liidu  ja Teet Allase integratsiooniprojektile «Me räägime jalgpalli 2016» said lapsed Ida-Virumaa jalgpalliklubidest Jõhvi FC Lokotmoiv, Kohtla-Järve Zeniit ja Sillamäe Kalev minna eile vaatama Eesti-Norra mängu. Teele läks kaks bussi noorte jalgpalluritega (kokku üle 100 lapse), kes jõudsid Tallinnasse Lilleküla staadionile poolteist tundi enne mängu, ja seal ootas lapsi kohe ka üllatus – kohtumine Eesti võistkonna tuntud jalgpallurite Sergei Pareiko ja Andrei Stepanoviga.

Laste jaoks on need mängijad jalgpalli legendid ja kohtumine nendega on loomulikult iga lapse unistus. Jalgpallur-kohtunik-ajakirjanik Dmitri Kulikov küsis Pareikolt ja Stepanovilt küsimusi nende jalgpallielu kohta ning lapsed said teada, et Pareiko alustas oma jalgpallurikarjääri ründaja kohal ning Stepanov on mänginud Ronaldo vastu.

Kogu ürituse kulminatsiooniks lastele olid autogrammid, kus lapsed haarasid jalgpallitähed oma tihedaase piiramisrõngasse.Võeti auogramme nii fotodele, sallidele, pallidele ja buutsadele ning kõigil oli isegi õhtusöök meelest ära läinud. Lapsed rõõmustasid foto üle, mille sai teha koos Pareiko ja Stepanovile. Kohtumisel läks aeg väga kiiresti ning edasi suundusid kõik kaasa elama meie riigi meeskonnale.

Teet Allase sõnul on projekti laiemaks eesmärgiks Eesti jalgpallikultuuri ja tegevusvõimaluste tutvustamine Ida-Virumaal ja Paldiskis elavatele inimestele ning Eesti jalgpalli regionaalse arengu kindlustamine. Peamise sihtrühma moodustavad Ida-Virumaa ja Paldiski noored, kes projekti käigus saavad vahetult osa Eesti jalgpallikultuurist ning kohtuvad tuntud Eesti jalgpalluritega (sh vene rahvusest mängijatega). Lisaks on projekti tegevused suunatud Ida-Virumaal elavatele jalgpallihuvilistele, kes saavad asuda omandama esmaseid jalgpallitreeneri oskusi. Partneriteks on projekti tegevuspiirkondades asuvad jalgpalliklubid, kes aitavad kaasa projekti tegevuste kommunikeerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles