Elo Luik ja Oxford võidukad, Cambridge'i paat sattus uppumisohtu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile peeti Londonis Thamesi jõel legendaarne kaheksapaatide sõudevõistlus ehk The Boat Race Inglismaa kahe parema ülikooli ehk Oxfordi ja Cambridge'i vahel. Oxfordi naiskonna paadis istus esmakordselt ka eestlanna Elo Luik, kes aitas Oxfordi neljanda järjestikuse võiduni.

«Hull sõit oli! Sellised sõidud teevadki Boat Race'i eriliseks! Kõige vapram võidab,» sõnas Luik pärast võistlust Postimehele ja lisas, et emotsioonid on laes: «Ema kallistused ja boyfriend'i musid on käes, juuksed šampusest märjad.»

Sõit oli üsna ekstreemne, sest ilmaolud olid keerulised, puhus väga tugev tuul ning oli korralik lainetus. Umbes poolel maal oli Oxfordi naiskond poole paadipikkusega ees, võitluses koha eest käisid ka paatkondade aerud kokku ja kohtunik andis hoiatuse. Pärast Hammersmithi silda läksid olud väga raskeks, küljelt tuli tugev lainetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles