Orienteerumise linnasprint avab Tartus juubelihooaja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine.
Orienteerumine. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Kolmapäeval, 30. märtsil algusega kell 16.00 alustab Tartu Raekoja platsil suurim linnaorienteerumise võistlus Alma Linnasprint. Populaarseim rahvaorienteerumise sari alustab juba kümnendat hooaega, olles üks pikima traditsiooniga ja rahvarohkeim orienteerumisüritus Eestis.

«Linnasprint on saanud Eesti populaarseimaiks orienteerumissündmuseks, kus kogenud orienteerujate kõrval on võistlusel iga aasta üha enam rahvasportlasi ning lastega peresid. Kui tavaliselt toimuvad sarnased võistlused maastikel, siis Linnasprindi eesmärk on olla võistlejatele lähedal ning võimaldada rada läbida kesklinnas,» sõnas ürituse peakorraldaja Tauri Tilk. «Linnas on orienteerumine ühtaegu lihtsam, sest objektid on kaardil lihtsamini äratuntavad, kuid samas ka väljakutseterohke, sest inimesed kipuvad kasutama harjumuspäraseid radu ega otsi kiiremaid otseteid.»

Linnasprindi peamine eesmärk pakkuda spordielamust harrastusliikujatele, kooliõpilastele ja peredele, mistõttu on oodatud kõik huvilised. Registreeruda saab kell 15.30-18.30 Raekoja platsil. Esimesel etapil on kavas suundorienteerumine, mille kaheksa kohustuslikult läbitavat kontrollpunkti asuvad Tartu vanalinnas ja Toomemäel. Orienteeruvalt kolme kilomeetri pikkune rada on jõukohane kõigile. Startida võib endale sobival ajal vahemikus kell 16.00-18.30.

Tartus toimuvad Linnasprindi etapid veel mais ning oktoobris. Alma Linnasprindi Tallinna hooaeg saab avalöögi 20. aprillil, jätkatakse 21. septembril ning juulis leiab kaks etappi aset ka suvises Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles