Raul Rebane selgitas edu saladust: tulemuse toob õnneliku kana teooria

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane.
Raul Rebane. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna toimus Audentese spordigümnaasiumis Gerd Kanteri olümpiavõiduni aidanud meeskonna Team75Plus töötuba «Kuidas saada olümpiavõitjaks? Kogemus». Aastaid Kanteri abilisena tegutsenud Raul Rebane tegi ettekande teemal «Kuidas teha olümpiavõitjat» ning selgitas mitmeid noorsportlaste jaoks olulisi aspekte.

Rebane tutvustas oma ettekandes õnneliku kana teooriat, mille järgi peaks sportlase eesmärgiks olema mitte tulemus, vaid protsess. Rebane tsiteeris teooriat tutvustades Kanterit, kelle sõnul «on treeninglaager treeninguparadiis», mis annab mõista, et tulemuseni jõudmiseks peaks ka ettevalmistusperiood olema võimalikult nauditav. Õnneliku kana teooria järgi tuleb sportlase jaoks tulemus siis justkui iseenesest, kui ta on õnnelik ehk tema teekonnal on kõik hästi. Rebane lisas, et selle saavutamiseks tuleb loomulikult rohkelt vaeva näha.

Lisaks rääkis Rebane ka 3T ideest, mille aluseks on taastumine, toitumine ja tulevik, mis kõik on noorsportlaste arengus väga olulisteks nurgakivideks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles