Eelmine Eesti esitõstja harjutab taas koos Seimiga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leho Pent
Leho Pent Foto: Stanislav Moškov / Õhtuleht

Mullu Eesti aasta parimaks meessportlaseks valitud Mart Seimiga koos trenni tegevate sportlaste hulk on pidevalt suurenenud ning nii on läinud ka Houstoni MMi järel. Teiste seas on koos Seimiga taas harjutamas ka Eesti eelmine esitõstja Leho Pent.

«Punt on ikka vahepeal suuremaks läinud. Palju vaba ruumi enam ei ole,» muigas Seim. «Soomlased Anna Everi ja Milko Tokola jätkavad siin, lisaks on Leho trennis tagasi. Veel on rammumees Meelis Peil ja noor vasaraheitja Anna Maria Orel. Vahepeal käivad veel mõned,» loetles Seim üles oma praegused treeningukaaslased.

«Pundis on hea trenni teha – käime alates detsembri lõpust ka Tallinna kergejõustikuhallis, kus teeme poolteist tundi kiiruslikke harjutusi ja pumpame natuke kõrvale,» täpsustas Seim.

Kui treeningugrupis on uusi tulijaid, siis Pent on tagasi seltskonnas, kus ta on ka varem olnud. Kahekordne U23 EMi pronksmedalist ja kaks aastat tagasi täiskasvanute EMil kuni 94 kg kaaluvate meeste seas 5. koha saanud Pent teatas mullu kevadel, et jätkab amatöörina, kuid soovib tulevikus spordi taas tõsisemalt käsile võtta ja püüelda tiitlivõistluste poole. «Ta ei ole üldse halvas vormis. Peagi võib ta jõuda samale tasemele nagu varem,» kiitis Seim treeningukaaslast.

Vahepealse aja jooksul on kuni 94 kg kaaluvate meeste konkurentsis toimunud nii mõndagi põnevat. Kui üliraskekaalus jäi Houstoni MMil dopinguga vahele esikoha saavutanud venelane Aleksei Lovtšev, siis Pendi kaalukategoorias on konkurents jäänud veelgi hõredamaks – Houstonis põrus esikümnest dopinguga koguni viis meest ja pronksile kerkis lõpuks tõstja, kes oli esialgu kuues. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles