Dopingupatuse Šarapova saatus on endiselt lahtine (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: Mike Egerton/PA Wire/Press Association Images

Venemaa tenniseboss Šamil Tarpištšev ütles uudisteagentuuri TASS vahendusel, et meldooniumiga vahele jäänud tennisekuulsuse Maria Šarapova karistus võib selguda alles kahe-kolme kuu pärast.

«Maria istungi algus võib edasi lükkuda juunikuusse. See pole veel ametlik informatsioon, vaid minu arvamus,» täpsustas Tarpištšev.

Maksimaalselt võib Šarapova karistus ulatuda nelja aastani, aga kui ta suudab tõestada, et ta tarvitas südamerohtu tervislikel põhjustel, mitte kaasmängijate petmiseks, lüheneb võistluskeeld märgatavalt. Tarpištševi sõnul on ta Šarapovaga pidevalt kontaktis ja tema teada on Šarapova usinalt treeninguid jätkanud.

Šarapova väitis pärast positiivse dopinguproovi ilmnemist, et ta polnud kursis asjaoluga, et meldoonium oli alates 2016. aasta algusest keelatud. Lisaks talle on ainega vahele jäänud üle 100 sportlase, kellest enamiku nimed pole veel avalikustatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles