Lubadused, mille täitmine näib EOK juhina võimatu (7)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK presidendikandidaatide 3. debatt.
EOK presidendikandidaatide 3. debatt. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee presidendikandidaatide debattide kõige teravamaks osaks on seni kujunenud spordi rahastamise küsimus. Ärimehed Urmas Sõõrumaa ja Tõnu Tõniste on tutvustanud oma ideesid, mille realiseerimine ei sõltu paraku neist endist, vaid riigikogu poliitikute kokkulepetest. Poliitik Jüri Ratas teab seda ning on spordile raha juurde hankimise lubadustega väga ettevaatlik. Spordirahvast ootab ees raske valik.  

Kõige lennukamate ideedega on seni esinenud Sõõrumaa, kes leiab, et tubaka- ja alkoholiaktsiisi tuleb tõsta ühe protsendi võrra ning selle abil saadud raha suunata sporti. Tavainimese seisukohast on tegemist väärt ideega, kuid spordile aastas viis kuni kuus lisamiljonit tagava kava reaalne jõustumine eeldab riigikogus vastava seaduse vastuvõtmist.

Poliitikute mõttemaailm erineb tavainimeste omast kardinaalselt – suitsetajate ja napsitajate pahameel oleks sellisel juhul garanteeritud ning see tähendaks võimalust kaotada tulevikus valimistel hääli. Seepärast ongi tervisliku idee realiseerumisse raske uskuda. Seda enam, et Sõõrumaa väitel pole tal selleks sõlmitud poliitikutega ühtegi kokkulepet.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles