Võitlejahinge ja tarkust rahaga ei osta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pole imetegija: Remi Garde ei suutnud Aston Villa meeskonda paari kuuga sügavast kriisist päästa.
Pole imetegija: Remi Garde ei suutnud Aston Villa meeskonda paari kuuga sügavast kriisist päästa. Foto: SCANPIX

Kuus aastat tagasi oli Aston Villa lõpetanud Inglismaa jalgpalli kõrgliigas kolmanda hooaja järjest kuuenda kohaga ja klubi ameeriklasest omanik Randy Lerner rääkis avalikult esinelikusse murdmisest. Nüüdseks on Villa tabeli kindel punane latern ja peaks juhtuma ime, kui liigasse veel püsima jäädaks. Viimaste aastatega on klubist saanud ere näide selle kohta, kuidas jalgpallis ei too edu raha, vaid hingestatud tegutsemine platsil.

Villa languses ei ole ühtpidi midagi erilist – kuue aastaga jõuab nii mõnigi klubi käia ära mitu astet madalamas liigas ja sealt uuesti kõrgseltskonda tõusta. Isegi see, et eile vallandatud Rémi Garde – ametlikult räägitakse mõistagi lahkumisest poolte kokkuleppel – jõudis peatreeneri ametit pidada vaid 147 päeva, pole kõige ootamatum. Villa ja Lerneri lugu näitab, et valede otsustega on võimalik nullida kõik investeeringud, seda nii rahalises kui ka emotsionaalses plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles