TTÜ/Kalev kustutas võlad mängijate ees

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ/Kalevi peatreener Üllar Kerde mängijaid juhendamas.
TTÜ/Kalevi peatreener Üllar Kerde mängijaid juhendamas. Foto: Peeter Langovits

TTÜ/Kalevi korvpallimeeskonna mängijad saavad täna Rakveres toimuvale Eesti karikavõistluste poolfinaalile sõita rahulikuma südamega kui veel mõni nädal tagasi – klubi on suutnud vahepeal tekkinud palgavõla likvideerida.



TTÜ klubi jäi mängijatele võlgu novembri palga. «Viivitus tõesti oli, kuid kõigest 25 päeva ja sedagi nooremate mängijatega,» tunnistas klubi juhtkonda kuuluv Heino Lill. «Välismaalastele ei saa võlgu jääda, nad riputavad ketsid kohe varna. Ameeriklastel pole siin muud huvi kui raha teenida.»

Välismaalaste kõrval ei jäetud hätta ka klubi vanemaid mängumehi. Uuest aastast peaksid aga kõik olema võrdsel tasemel. «Detsembrikuu tasu maksame jaanuaris, nii nagu paljudes firmadeski kombeks. Vahepeal oli meil rahavoogudega probleeme, kuid nüüd on kõik korras,» selgitas Lill. 
 
Eesti karikavõistluste otsustavateks mängudeks pole TTÜ otseselt valmistunud. Jõulude ajal said mängijad paar päeva puhkust, nädala alguses jätkati tavaliste treeningutega. Kerde kinnitas, et mõistagi ei minda poolfinaalis Tartu Rockile kaotama, kuid suuri eesmärke endale ei seata.

«Jaanuari alguses mängime Kalev/Cramo vastu liigamängu, selleks valmistumine on meile tähtsam,» kinnitas Kerde ja lisas, et täna ja homme ei saa meeskonda aidata tagamees Casey Archibald. Alles hiljuti haigusest paranenud kanadalast vaevab angiin. «Käisin teda esmaspäeva õhtul vaatamas, siis oli ta alles voodis pikali,» märkis treener.

Karikavõistlusi ei pea oluliseks ka Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa. Selle asemel et Rakvere Tarvaga peetavaks poolfinaaliks valmistuda, keskenduti hoopis üldkehalisele treeningule. «Olime kolm päeva kergejõustikuhallis ja pole palli puudutanud,» rääkis Kuusmaa. «Balti liiga teises ringis ootavad meid tähtsad kohtumised, selleks ajaks peame jõudma tippvormi.»

Hoopis teistsugune suhtumine on finaalturniiri võõrustajal Rakvere Tarval. Mullu Eesti meistriliigas hõbeda võitnud meeskond viibis kaks ja pool päeva treeningulaagris Haapsalus.

«Igaüks ajab asju omamoodi ja mina arvan, et see on meie võimalus – ma pole Rakvere poistega kunagi karikavõistluste poolfinaali jõudnud,» sõnas Tarva peatreener Andres Sõber. «Minu meeskond on varemgi pärast Haapsalu laagrit teinud ilusaid asju. Mehed tulid pühapäeva hommikul kenasti kohale ja tegelesime kaks korda päevas pallitreeningutega. Korra vaatasime isegi videot.»

Võidu peale läheb välja ka valitsev Eesti meister Tartu Rock. «Erilist ettevalmistust pole me teinud, kuid soovime võita – tegemist on ju ikkagi tiitliga,» lausus tartlaste peatreener Indrek Visnapuu.

Jõulupühade ajal said Rocki mängijad kolm vaba päeva, alates esmaspäevast on aga taas treeningutel rassitud. Visnapuu sõnul ei jõudnud ükski hoolealune lühikese puhkuse ajal end piduroogadest paksuks süüa. Kõiki 14 meest on terved ja mänguvalmis.

Postimees.ee toob kell 18 ja 20 algavat Eesti karikavõistluste poolfinaalide otseülekande operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles